Tipuri de mirosuri ale corpului. Mirosul corpului este un lucru absolut normal şi este provocat de eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, şi feromomonii au un rol important în atragerea persoanelor de sex opus.
Din păcate, uneori mirosul corpului este foarte neplăcut şi te poate pune într-o situaţie jenantă. Dacă igiena este perfectă, dar mirosul neplăcut îşi face loc, este timpul pentru un semnal de alarmă. Ceva nu este în regulă cu organismul şi este timpul să mergeţi la doctor.
Tipuri de mirosuri ale corpului
Fiecare persoană are un miros specific. Mirosul corpului poate fi un indicator al unei probleme de sănătate. Dacă suferiţi de diabet, veţi mirosi a fructe, iar o boală a ficatului sau rinichilor produce un miros de înălbitor.
În cele ce urmează vă prezentăm cele 7 tipuri de mirosuri ale corpului care ar trebui să ne alarmeze:
1. Transpiraţia urât mirositoare indica tumori şi chisturi. Sistemul endocrin pare să fie „vinovat” de toate relele, mai ales în cazul femeilor. O disfuncţie a glandei tiroide, precum hipertiroidia, se manifesta prin transpiraţie excesivă şi urât mirositoare. La fel se întâmpla şi în cazurile de sindrom al ovarului polichistic, tumori ovariene ori disfuncţii ale glandelor suprarenale.
2. Miros de amoniac? Acesta le este caracteristic celor care au ciroză. Dacă respiraţia miroase a urină, aceasta se „datorează” nivelului crescut al ureei în sânge (uremie).
3. Mirosul de usturoi ne indică faptul că organismul este intoxicat cu fosfor.
4. Izul puternic și înţepător de mere verzi este întâlnit deseori la… alcoolici.
5. Respiraţie cu miros de materii fecale? În acest caz, de vină ar putea fi ocluzia intestinală, supuraţiile pulmonare sau paraziţii intestinali, la copilaşi.
6. Miros de lac de unghii? Apare atunci când ai renunţat la pâine şi carbohidraţi. Din acest motiv, trupul capătă un miros ciudat, neplăcut.
7. Respiraţia cu iz de migdale amare marchează şocul scăderii glucozei din sânge. Acidoza metabolică profundă duce la instalarea comei rapide.
Acelaşi miros apare şi în cazul intoxicării cu cianură de potasiu. Dacă simţiţi vreunul dintre mirosurile mai sus amintite, nu mai staţi pe gânduri!
Zonele mirositoare ale corpului
Mirosul poate fi mai accentuat la axile, la picioare şi în zona genitală. Și aceasta deoarece sunt zonele cu o concentrare ridicată de glande sudoripare. De asemenea, pantofii şi îmbrăcămintea nu permit evaporarea sudorii, favorizând activitatea bacteriană.
Bărbaţii tind să miroasă a brânza, deoarece corpurile lor conţin acizi graşi în niveluri ridicate. În cazul femeilor, acestea tind să miroasă a ceapă, deoarece corpurile lor conţin sulf. Mirosul poate fi enervant şi poate provoca probleme psihologice şi sociale.