Prima pagină » Local » Cele 5 stații self-service pentru biciclete au fost montate în Iași. În cartierele Alexandru cel Bun și Podu Roș, se organizează ateliere de reparații și plimbări

Cele 5 stații self-service pentru biciclete au fost montate în Iași. În cartierele Alexandru cel Bun și Podu Roș, se organizează ateliere de reparații și plimbări

25 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Andreea STAN în Local

Cele 5 stații self-service pentru biciclete au fost montate în municipiul Iași. Zilele următoare, joi, 26 septembrie 2024, și sâmbătă, 28 septembrie, se vor organiza ateliere și plimbări în două locații, la care pot participa toți iubitorii de ciclism

Locațiile în care au fost instalate cele 5 stații multifuncționale de reparat biciclete sunt Piața Independenței, Parcul Târgușor, vizavi de Stadionul „Emil Alexandrescu”, Stația CUG I, Piața Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun și Parcul „Regina Maria” din Podu Roș. La ultimele două puncte vor avea loc ateliere de reparat și plimbări cu bicicletele.

Cele 5 stații self-service pentru biciclete, disponibile în Iași

Cele 5 stații self-service pentru biciclete ce au fost montate în Iași reprezintă un parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Iași și Asociația Outventure. Cea din urmă a donat, cu titlu gratuit, echipamentele în valoare de 27.970 de lei. Colaborarea este derulată în cadrul proiectului „BIXFIX – Două roți pentru toți”, fiind finanțată prin „Programul pentru Implicare și Inovare Civică (PIIC)”.

„Stația din Podu Roș este dotată cu suport pentru ridicarea bicicletei, cea din CUG are pompă, iar cele din Alexandru, Parcul Târgușor și din Piața Independenței dispun de pompă și unelte. Uneltele puse la dispoziție sunt șurubelnițe plate și în cruce, seturi de chei imbus, torx, chei fixe și reglabile, leviere pentru anvelopă și pompe”, au transmis reprezentanții grupului civic „Două roți pentru toți”.

Stațiile multifuncționale sunt disponibile la orice oră. De asemenea, acestea pot fi utilizate gratuit de către ieșenii care aleg să circule cu bicicleta. Locațiile în care au fost instalate cele 5 stații self-service pentru biciclete în Iași au fost alese în urma unui chestionar online. În acest sens, 134 de ieșeni și-au exprimat dorința de a beneficia de astfel de dispozitive. Această inițiativă încurajează utilizarea bicicletelor ca o alternativă pentru reducerea traficului. Totuși, există probleme în ceea ce privește infrastructura din oraș. Astfel, au apărut crăpături adânci în pistele de biciclete din CUG.

Ateliere de reparații și plimbări prin cartierele din oraș

Reprezentații grupului civic „Două roți pentru toți” organizează două evenimente pentru iubitorii de ciclism din Iași. Primul se va desfășura joi, 26 septembrie, la stația din Piața Voievozilor. În intervalul orar 15:00-17:00, va avea loc atelierul de reparații. Ulterior, până la ora 19:00, ieșenii se vor putea plimba cu bicicletele pe un traseu de 7,4 kilometri pe lângă Bahlui.

„Evenimentul este destinat tuturor celor care vor să petreacă timp de calitate pe sau lângă două roți. Pornim într-o plimbare ușoară pe biciclete pe digul Bahlui. Vom evita șoselele și vom avea grijă să fie în siguranță copiii care pedalează alături de noi”, au adăugat reprezentanții grupului civic „Două roți pentru toți”.

Cel de-al doilea eveniment găzduit pentru iubitorii de ciclism va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la stația din Parcul „Regina Maria” din Podu Roș. Între orele 11:00 și 14:00, ieșenii vor avea ocazia să învețe cum să își repare bicicletele, primind sfaturile unor mecanici. Mai târziu, începând cu ora 14:00 și până la ora 18:00, cei dornici pot parcurge traseul de 28 de kilometri. Aceștia vor porni de pe digul Bahlui și vor pedala până la Jijia. Organizatorii anunță că evenimentele sunt gratuite și nu necesită nicio înregistrare prealabilă.

Cele 5 stații self-service pentru biciclete au fost montate în Iași. Cu această ocazie, zilele următoare, se vor desfășura ateliere pentru reparații în două locații. Mai mult decât atât, ulterior, iubitorii de ciclism vor porni la plimbare.

Comentarii
  • Abia astept sa ma duc acolo sa-mi repar bicicleta :))) Le fura tiganii acusi cu totul.

  • Dotati cu statii dar nu aveti piste, sta politia cu ochii pe biciclisti ca pe butelie cu amenzile. faceti intai infrastructura si dupa aea statiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024