Prima pagină » Culinar » Cele 5 greşeli pe care le faci când vopseşti ouăle de Paşte
Cele 5 greşeli pe care le faci când vopseşti ouăle de Paşte

Cele 5 greşeli pe care le faci când vopseşti ouăle de Paşte

13 apr. 2020, 11:22,
în Culinar

Ţi-ai făcut lista cu tot ce ai de cumpărat pentru masa de Paşte? Dar de cadouri ai avut timp să te ocupi? Pentru că ştim că în această perioadă ai multe pe cap şi vrem să îţi iasă totul cum trebuie, îţi reamintim câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le eviţi când te apuci de vopsitul ouălor pentru masa festivă.

Nu fierbe prea multe ouă în acelaşi timp

Dacă pui la fiert ouăle reci, scoase direct din frigider, sau dacă aglomerezi oală cu prea multe ouă, sunt şanse mari să le spargi coajă. Îţi recomandăm să foloseşti o oală mare şi să fierbi ouăle într-un singur strat. După ce apa a fiert, închide focul şi lasă ouăle să stea în oală, acoperite cu un capac, timp de 10-15 minute.

Nu folosi ouă prea proaspete

Ştiai că ouăle foarte proaspete se decojesc mai greu după ce sunt vopsite? Te sfătuim să cumperi ouăle pentru Paste cu circa o săptămână înainte să le vopseşti. După ce le-ai scos din apă fiartă, le poţi pune într-un vas cu gheaţa pentru a le opri din procesul de gătire şi pentru că va fi mai uşor să le decojeşti ulterior.

Nu uita să pregăteşti “blatul de lucru”

Nu trebuie să uiţi că vopseaua pătează, aşa că recomandarea noastră este să foloseşti o faţă de masă veche (de preferat, una pe care nu o mai foloseşti) pe care să o pui peste suprafaţa de lucru. Bineînţeles, poţi apela şi la ziare sau foi de hârtie, dar verifică dacă nu cumva sunt prea subţiri şi vopseaua nu poate trece prin ele. Succes!

Nu uita de oţet

Ai rămas fără oţet, dar continui să vopseşti ouăle gandidu-te că nu e o problemă atât de mare. Chiar dacă nu observi de la bun început, oţetul are rolul de a face vopseaua să adereze pe suprafaţa oului. Aşadar, pentru culori intense, foloseşte tot timpul cel puţin o linguriţă de oţet când vopseşti ouăle.

Nu încerca să amesteci două culori diferite

Aproape de fiecare dată, acest experiment nu are un rezultat tocmai fericit. Cele două culori se vor amesteca în nişte nuanţe ciudate. Chiar dacă suna ciudat, o metodă cu rezultate mai bune este cea care implică spuma de râs şi colorantul alimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`