Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele 5 avantaje ale lămâii asupra sănătății persoanelor în vârstă
Cele 5 avantaje ale lămâii asupra sănătății persoanelor în vârstă

Cele 5 avantaje ale lămâii asupra sănătății persoanelor în vârstă

15 nov. 2020, 08:28,
în Sanatate

Lămâia ascunde sub frumoasa sa coajă galbenă un arsenal de proprietăți benefice sănătății noastre care ne fac să uităm de gustul său natural acid. Iata care sunt cele 5 avantaje ale lămâii asupra sănătății persoanelor în vârstă!

Lămâia ne protejează de viruși

Plina de antioxidanți, extrem de bogat în vitamina C, lămâia este aliatul nostru în timpul iernii. Vitamina C, puternic antiinfecțioasă, este într-adevăr perfectă pentru creșterea imunității și protejarea împotriva virușilor. Iată un citric cu proprietăți antiseptice recunoscute, care este, de asemenea, bogat în minerale și oligoelemente (potasiu, calciu, fier etc.). Perfect pentru a profita la maximum.

Are grijă de inimă

Datorită bogăției sale în flavonoizi, compuși puternici antioxidanți, lămâia este benefică pentru sănătatea cardiovasculară. Acesta este unul dintre marile beneficii ale lamaii asupra sănătății persoanelor în vârstă. Potrivit unui studiu realizat pe 70.000 de femei de peste 14 ani, acesta ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral ischemic cu 19% la cei care o consumă în mod regulat.

Lamaia stimuleaza digestia

Pentru a asimila ceea ce mancam, corpul trebuie să producă bilă. Vestea bună este că acidul citric din lămâie stimulează secreția sa de către ficat. În plus, fibrele lamaii favorizează tranzitul intestinal. Acesta este unul dintre beneficiile importante ale lamaii asupra sănătății persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, cei cu stomacul mai fragil ar trebui să se abțină de la consumul lamaii, deoarece poate fi ușor iritanta.

Ajută la reducerea riscului de cancer

O dietă bogată în mod natural în antioxidanți ajută la reducerea riscului de cancer. Lămâia conține o mulțime de antioxidanți. De aceea, din motive de prevenire, avem tot interesul să o consumăm în mod regulat.

Face sa dispara petele maronii

Sucul acestui citric conține alfa-hidroxi acizi, faimoșii acizi AHA, care promovează reînnoirea celulelor pielii și ajută la reducerea petelor maronii. Pentru a vă bucura de beneficiile lamaii, pur și simplu înmuiați o discheta de bumbac cu câteva picături de lămâie stoarsă și ungeți zonele de tratat dimineața și seara.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`