Prima pagină » International » Cele 400 din Garda de Virgine a lui Gaddafi: violate de dictator si apoi pasate fiilor lui
Cele 400 din Garda de Virgine a lui Gaddafi: violate de dictator si apoi pasate fiilor lui

Cele 400 din Garda de Virgine a lui Gaddafi: violate de dictator si apoi pasate fiilor lui

28 aug. 2011, 13:47,
Echipa BZI.ro, în International
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:236602;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Gaddafi este celebru pentru faptul ca era pazit numai de femei. Unitatea speciala de femei-bodyguard ar fi numarat la un moment dat 400 de femei. Cinci femei care au facut parte din unitatea speciala care il pazea pe Muammar Gaddafi povestesc cum au fost racolate in garda dictatorului si cum au fost violate sistematic de acesta, fiii lui si apoi de alti oficiali libieni.
Femeile au declarat unui psiholog, la Benghazi, ca au fost abuzate sexual de Gaddafi si de fiii sai, apoi, cand acestia s-au plictisit de ele, au fost concediate. Marturiile fac parte dintr-un dosar la care lucreaza doctorul psiholog Seham Sergewa pentru a fi pus la dispozitia Curtii Penale Internationale sau pentru a fi folosit intr-un eventual proces in Libia, in cazul in care Gaddafi si apropiatii sai vor fi capturati in viata, potrivit Realitatea TV.
Una dintre femei i-a spus psihologului ca a fost santajata ca sa se alature brigazii de femei-garzi de corp, spunandu-i-se ca fratele sau a fost prins cu droguri in timp ce se intorcea in Libia dintr-o vacanta petrecuta in Malta. „I s-a spus ‘Fie devii bodyguard, fie fratele tau isi va petrece restul vietii in inchisoare”, a relatat Sergewa, intervievata la Benghazi de The Sunday Times of Malta. Tanara stia ce inseamna aceste amenintari, pentru ca fusese violata cu cateva saptamani inainte de colonelul Gaddafi, relateaza agentia Newsin.
„A fost exmatriculata de la universitate si i s-a pus sa incerce sa obtina interventia lui Gaddafi pentru a fi reprimita. I s-a spus ca trebuie sa faca un examen medical care a inclus un test HIV administrat de o infirmiera est-europeana”, a povestit psihologul care se ocupa de cazuri. În cele din urma, a fost dusa la palatul Bab el-Azizia pentru a-l intalni pe Gaddafi si a fost condusa catre apartamentele private ale acestuia, unde l-a gasit in pijamale pe liderul libian. „Nu putea intelege ce se intampla, pentru ca il vedea ca pe un tata, ca pe liderul natiunii, lucruri de genul acesta. I-a refuzat avansurile, iar el a violat-o”, spune psihologul.
În povestile tuturor celor cinci femei exista un fir comun. Ele au fost violate mai intai de dictator, apoi au fost pasate unuia dintre fiii lui si in cele din urma unor oficiali de rang inalt, care au continuat sa le abuzeze inainte de a le lasa sa plece, a subliniat psihologul. Femeile au venit sa-i povesteasca aceste lucruri lui Sergewa dupa ce aceasta a inceput sa investigheze acuzatiile de viol sistematic care ii vizeaza pe soldatii lui Gaddafi. Psihologul estimeaza ca sunt nu mai putin de 6.000 de victime ale unor asemenea practici barbare. Totusi, Amnesty International nu a gasit dovezi care sa sprijine estimarea doctoritei, chiar daca organizatia nu a negat cifrele. Demersurile lui Sergewa au fost criticate de clericii locali, iar unii dintre colegii ei ii contesta metodele de studiu. Cu toate acestea, ea a fost autorizata de CPI sa adune dovezi in privinta violurilor comise de soldatii lui Gaddafi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024