Prima pagină » National » Cele 240 de regii autonome din România vor fi privatizate. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu: „Există un proiect legislativ despre care nu se vorbește”

Cele 240 de regii autonome din România vor fi privatizate. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu: „Există un proiect legislativ despre care nu se vorbește”

01 iul. 2024, 14:41,
în National
Cele 240 de regii autonome din România vor fi privatizate. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu: „Există un proiect legislativ despre care nu se vorbește”

Senior jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a făcut dezvăluiri incendiare. Nașul presei din România susține că cele 240 de regii autonome ce au mai rămas pe teritoriul statului nostru vor fi vândute.

Președintele Clubului de Presă afirmă că acestea asigură ce a mai rămas din averea statului, dar Guvernul vrea să adopte un proiect legislativ prin care vor fi privatizate.

„Avem 240 de regii autonome în România. Încă le mai avem pentru că există un proiect legislativ despre care nu se prea vorbeşte conform căruia toate aceste regii urmează să fie privatizate. Românii nu vor mai avea niciuna dintre cele 240 de regii care de fapt asigură administrarea a ceea ce a mai rămas din averea statului”, a transmis senior jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Regiile autonome din România vor fi privatizate

Important de menționat este că în România, regiile autonome se referă la companii sau entități economice deținute de stat care operează în diverse domenii de activitate. Cu toate acestea, termenul „regii autonome” este mai puțin folosit în prezent, fiind înlocuit cu termeni precum „companii de stat” sau „societăți comerciale de stat”.

O listă completă și actualizată a tuturor regiilor autonome din România este dificil de obținut fără acces la surse specifice sau baze de date guvernamentale, deoarece numărul și structura acestora pot varia în timp. Totuși, câteva exemple notabile de regii autonome și companii de stat includ:

  1. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)
  2. Regia Autonomă de Transport București (RATB), acum Societatea de Transport București (STB)
  3. Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN)
  4. Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF)
  5. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva
  6. Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`