Prima pagină » International » Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate în Marea Britanie
Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate în Marea Britanie

Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate în Marea Britanie

29 iul. 2024, 18:21,
BZI.ro, în International

Serviciile britanice de urgenţă au declarat că un bărbat a fost arestat după ce cel puţin opt persoane, între care copii, au fost înjunghiate luni în Southport, în nord-vestul Angliei, un spital local de pediatrie declarând că este vorba despre un incident major, relatează Reuters.

Serviciul de ambulanţă a declarat că a tratat opt pacienţi cu răni prin înjunghiere, care au fost duşi la trei spitale diferite, inclusiv la spitalul de pediatrie Alder Hey.

Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate în Marea Britanie

Poliţia din Merseyside a declarat că a arestat un bărbat şi a confiscat un cuţit după ce a fost raportată o înjunghiere în jurul orei locale 11.50 a.m. (13.50, ora României).

„Sunt profund îngrijorată de incidentul foarte grav din Southport”, a declarat ministrul britanic de interne Yvette Cooper pe X.

„Toate gândurile mele sunt cu familiile şi cu cei dragi ai celor afectaţi. Am vorbit cu comisarul pentru poliţie şi infracţiuni din Merseyside pentru a transmite sprijinul deplin al poliţiei şi mulţumiri serviciilor de urgenţă care au răspuns”, a precizat ministrul.

Spitalul de pediatrie Alder Hey a declanşat măsurile pe care le ia atunci când este vorba despre un „un incident major” şi a anunţat că departamentul său de urgenţă este extrem de ocupat. Spitalul a cerut părinţilor să îşi aducă copiii doar în caz de urgenţă.

Mai multe „fete tinere” au fost înjunghiate

Incidentul ar fi avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart, care se află pe o stradă lăturalnică, într-o fostă clădire-depozit, potrivit BBC. Proprietarul unei afaceri locale – care a sunat la poliţie după înjunghieri – a descris scena ca fiind ceva „dintr-un film de groază”. Colin Parry a declarat pentru agenţia de presă PA că el crede că mai multe „fete tinere” au fost înjunghiate. Parry a spus că mai multe mame se îndreptau spre locul incidentului şi „ţipau”.

Poliţia nu a confirmat încă vârsta sau identitatea victimelor.

O femeie care locuieşte la câteva minute distanţă de incidentul de pe Hart Street a declarat pentru Liverpool Echo că a auzit sirene şi un elicopter care se învârtea în zonă în jurul orei locale 12:20.

„Apoi, mesajele au început să circule pe grupurile locale de WhatsApp, spunând „închideţi-vă ferestrele, închideţi-vă uşile”, ni s-a spus că un bărbat alerga înjunghiind oameni”, a povestit ea.

„Suntem cu toţii absolut îngroziţi, panicaţi şi bolnavi de îngrijorare – toată lumea încearcă să ia legătura cu toţi cunoscuţii din zonă. Nu ştiu cum se poate întâmpla aşa ceva luni la prânz”, a comentat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *