Prima pagină » International » Cel puțin cinci persoane au murit în urma unei explozii într-o moschee din Kabul
Cel puțin cinci persoane au murit în urma unei explozii într-o moschee din Kabul

Cel puțin cinci persoane au murit în urma unei explozii într-o moschee din Kabul

25 mai 2022, 23:14,
BZI.ro, în International

Cel puțin 11 au murit într-o serie de explozii separate care au lovit o moschee din Kabul și vehicule în orașul nordic Mazar-i-Sharif. O serie de explozii în orașul nordic Mazar-i-Sharif a ucis nouă persoane, în timp ce o explozie la o moschee din capitala Kabul a provocat moartea a cel puțin doi credincioși, potrivit oficialilor.

O bombă a explodat în interiorul unei moschei din capitala Kabul miercuri seara, ucigând cel puţin două persoane şi rănind alte 10, a declarat Ministerul de Interne. Spitalul de Urgență din Kabul a postat pe Twitter că cinci persoane au fost ucise în explozia moscheii și alte 22 au fost rănite.

Numărul real al morților nu a putut fi verificat

Al Jazeera nu a putut verifica independent numărul morților. Mai multe ambulanțe s-au grăbit la moscheea din Kabul pentru a transporta victimele exploziei, au spus martorii.

Nu au existat alte detalii despre explozia care a lovit Moscheea Hazrat Zakaria din districtul central de poliție 4 al orașului, potrivit Khalid Zadran, un purtător de cuvânt al poliției talibane din Kabul.

 „Explozia a avut loc în timp ce oamenii se aflau în interiorul moscheii pentru rugăciunile de seară”, a spus Zadran, adăugând că așteaptă o actualizare.

Microbuzele au fost vizate în orașul nordic Mazar-i-Sharif și dispozitive explozive au fost plasate în interiorul vehiculelor, potrivit Mohammad Asif Waziri, un purtător de cuvânt numit de talibani în provincia Balkh. El a spus că exploziile au ucis nouă și au rănit 15.

„Bombele au fost plasate pe trei microbuze în diferite cartiere ale orașului”, a spus Waziri, adăugând că alte 15 persoane au fost rănite.

Nimeni nu și-a revendicat imediat responsabilitatea pentru explozii

Numărul de atacuri cu bombă a scăzut în toată țara de când talibanii au preluat puterea anul trecut în august, dar mai multe orașe au fost zguduite de bombardamente în timpul lunii sfinte a Ramadanului.

Zeci de civili au fost uciși în Ramadan în atacurile în primul rând sectare – unii revendicați de un afiliat regional al grupului ISIL (ISIS), cunoscut sub numele de Statul Islamic din provincia Khorasan, ISKP (ISIS-K).

ISKP, care operează în Afganistan din 2014, este văzută drept cea mai mare provocare de securitate cu care se confruntă conducătorii talibani ai țării. După preluarea lor, talibanii au lansat o represiune drastică împotriva sediului ISKP din estul Afganistanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *