Prima pagină » Actualitate » Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la Nisa – VIDEO
Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la Nisa - VIDEO

Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la Nisa – VIDEO

18 iul. 2024, 11:00,
BZI.ro, în Actualitate

Un incendiu devastator a izbucnit într-o clădire din cartierul Moulins din Nisa, provocând moartea a cel puțin șapte persoane, inclusiv un copil, în cursul nopții.

Pompierii, citați de AFP și preluați de news.ro, au declarat că au fost alertați în jurul orei locale 2.30 cu privire la un incendiu la etajul șapte al clădirii.

Incendiu devastator la Nisa

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul era foarte puternic și afectase un apartament. Deși au intervenit cu forțe considerabile, incluzând 25 de vehicule și 72 de pompieri, nu au putut evita pierderea de vieți omenești. În plus, trei persoane au fost rănite și transportate la spital.

Cauza incendiului rămâne necunoscută în acest moment, iar o anchetă a fost deschisă. Se crede că victimele fac parte din aceeași familie, conform viceprimarului din Nisa. Pompierii au evacuat clădirea, relocând 33 de persoane în alte locații. Incendiul a fost stins dimineața, la ora 7.

Restricții de noapte pentru copiii sub 13 ani

Într-o altă ordine de idei, precizăm cum două orașe din Europa, Nisa și Beziers, au impus o interdicție pentru copiii sub 13 ani de a ieși din casă după ora 23:00. În cazul în care minorii sunt găsiți pe stradă după această oră, părinții lor vor fi amendați cu 150 de euro, iar copiii vor fi escortați acasă de către poliție.

Primarii acestor orașe susțin că această măsură are rolul de a reduce infracționalitatea în rândul minorilor. Christian Estrosi, primarul orașului Nisa, a declarat că 52% din cele 1.000 de persoane arestate recent au sub 18 ani, majoritatea fiind sub 16 ani, și că decizia este susținută de date statistice furnizate de ministerul de interne, poliție, procuratură și prefectură.

Tulburările din vara trecută, care au implicat incendierea de mașini și distrugerea de proprietăți publice și private de către tineri sub 18 ani, au alimentat îngrijorările legate de violența juvenilă. În Marsilia, autoritățile au constatat că mulți adolescenți sunt implicați în bande de traficanți înarmați.

Primarul Estrosi a declarat că adolescenții de 13 ani nu ar trebui să fie pe stradă după ora 23:00 și că măsura nu a fost contestată în instanță, sugerând astfel oportunitatea sa. El a subliniat că va monitoriza personal implementarea acestei măsuri de către poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024