Prima pagină » International » Cel puţin 229 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren produsă în Etiopia

Cel puţin 229 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren produsă în Etiopia

23 iul. 2024, 20:40,
BZI.ro, în International
Cel puţin 229 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren produsă în Etiopia

Cel puţin 229 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren produsă luni în Etiopia în urma ploilor abundente din sudul ţării, conform unui bilanţ încă provizoriu, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează agenţiile de presă AFP şi Xinhua, notează Agerpres.

„Informaţiile furnizate până în prezent indică faptul că 148 de bărbaţi şi 81 de femei, sau un total de 229 de persoane, şi-au pierdut viaţa”, potrivit unui comunicat de presă emis de serviciul de comunicare al Zonei administrative Gofa, unde a avut loc dezastrul.

Alunecarea de teren s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei locale 10:00 (07:00 GMT), în districtul Geze Gofa din sudul Etiopiei. Crucea Roşie din Etiopia şi echipe de salvatori din regiunile şi zonele învecinate se află la faţa locului, ajutând victimele.

Gofa face parte din statul cunoscut sub numele de Etiopia de Sud

Gofa face parte din statul cunoscut sub numele de Etiopia de Sud, situat la aproximativ 320 km (199 mile) sud-vest de capitala, Addis Abeba. Sudul Etiopiei se numără printre zonele țării care au fost afectate de ploi și inundații deosebit de abundente în ultimele luni, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha), citat de BBC.

În mai 2016, cel puțin 50 de persoane au murit în inundații și alunecări de teren în urma ploilor abundente în sudul țării. Mulți factori contribuie la inundații, dar o atmosferă de încălzire cauzată de schimbările climatice face ca ploile extreme să fie mai probabile. Clima s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 °C de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile.

Salvatorii au recuperat până în prezent peste 20 de cadavre

Misikir Mitiku, administratorul şef al districtului Geze Gofa, a declarat că salvatorii au recuperat până în prezent peste 20 de cadavre care fuseseră îngropate sub noroi.

Acesta a declarat că este posibil ca numărul morţilor să crească, deoarece operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare în zona alunecării de teren.

Etiopia se află în mijlocul unui sezon ploios care a început în luna iulie şi este aşteptat să dureze până la jumătatea lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *