Prima pagină » Titlurile zilei » Cel mai tânăr șef de spital din Iași are o avere uriașă! Medicul Gabriel Martinescu, managerul de la „Elena Doamna”, are proprietăți de peste 1 milion de euro!

Cel mai tânăr șef de spital din Iași are o avere uriașă! Medicul Gabriel Martinescu, managerul de la „Elena Doamna”, are proprietăți de peste 1 milion de euro!

08 sept. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Cel mai tânăr manager de spital din Iași are o avere impresionantă. Gabriel Martinescu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, din Iași, are mai multe proprietăți în zona centrală, iar la un calcul simplu acestea pot să depășească 1 milion de euro. Managerul a reușit să strângă o avere impresionantă, iar aceasta numără 5 terenuri, 3 apartamente și două case

Cel mai tânăr manager de spital din Iași are o avere impresionantă. Medicul Gabriel Martinescu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, a reușit la 32 de ani să aibă în proprietate 5 terenuri, 3 apartamente și două case. O parte dintre aceste proprietăți se află în zona centrală a Iașului. Cum a reușit medicul să adune o asemenea avere este greu de spus. Majoritatea imobilelor pe care le deține au fost dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare, însă medicul a și construit la Iași.

Teren de 10.000 de metri pătrați primit prin donație de medicul Gabriel Martinescu

În anul 2014, dr. Gabriel Martinescu avea să primească prin donație un teren de 10.000 de metri pătrați în comuna ieșeană Gropnița. Cel mai bun an pentru Gabriel Martinescu se pare că a fost anul 2016. Atunci a cumpărat trei terenuri, dintre acestea două fiind pe strada Ipsilante, din Iași, iar cel de-al treilea în județul Vrancea. Tot în anul 2016, Martinescu a mai cumpărat și o casă de locuit, tot în municipiul Iași. Astfel, dr. Gabriel Martinescu a reușit într-un singur an să cumpere 3 terenuri și o casă. De unde a făcut rost de acești bani este dificil de spus.

Anul 2020 i-a adus un teren, un apartament și o casă, toate în zone bune ale Iașului

Un an bun pentru dr. Martinescu a fost și anul 2020. Anul acesta, conform declarației sale de avere, Martinescu a cumpărat un teren pe Splai Bahlui, un apartament de 69 de metri pătrați și o casă de 47 de metri pătrați. Ceva este dubios în declarația de avere a medicului. În anul 2013 acesta spune că a construit două apartamente în municipiul Iași. Unul dintre acestea are o suprafață de 243,42 metri pătrați, iar altul are o suprafață de 263,96 de metri pătrați, în imediata apropiere a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Doar aceste apartamente pot valora câteva sute de mii de euro. De precizat este faptul că în declarația sa de avere nu este trecut niciun depozit bancar și nici datorii. Dr. Gabriel Martinescu a mai trecut în declarația de avere că deține un autoturism marca Dacia Logan din anul 2008. La un calcul simplu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna” are proprietăți ce ar putea depăși 1 milion de euro. Această sumă este însă pur estimativă.

Cum a ajuns dr. Gabriel Martinescu șef la Maternitatea „Elena Doamna”

În anul 2018, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași a numit un nou manager interimar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unitate medicală aflată în administrarea CJ. Spitalul este condus de pe 26 septembrie 2018 de dr. Gabriel Martinescu și până în prezent. Acesta este de profesie medic oftalmolog, iar în trecut a ocupat funcția de manager la spitalul din Comănești, județul Bacău. În 2018, medicul Martinescu era cel mai tânăr manager de spital din țară. Mama medicului Martinescu este Gabriela Martinescu, asistent universitar la Facultatae de Medicină, disciplina Igienă și sănătatea medicului, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Medicul Gabriel Martinescu nu răspunde la telefon

Reporterii cotidianului BZi l-au contactat în ultima perioadă în repetate rânduri pe șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. Mai mult decât atât, oameni din lumea medicală au precizat că dr. Martinescu nu răspunde nici măcar superiorilor din sistemul medical ieșean. Desigur, medicul care conduce acum spitalul poate avea ce atitudine își dorește. Probabil că președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, îi răspunde, pentru că el a fost cel care l-a instalat pe această funcție. Trebuie precizat faptul că, de la Maternitatea „Elena Doamna”, Martinescu a încasat aproximativ 10.000 de lei lunar, la nivelul anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *