Prima pagină » Local » Cel mai sincer traficant de droguri din Iași nu este și cel mai descurcăreț. Și-a încercat norocul și a vrut să bage în buzunarul unui polițist câteva sute de lei să scape de probleme. Banii au fost prea puțini

Cel mai sincer traficant de droguri din Iași nu este și cel mai descurcăreț. Și-a încercat norocul și a vrut să bage în buzunarul unui polițist câteva sute de lei să scape de probleme. Banii au fost prea puțini

27 ian. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Local

Cel mai sincer traficant de droguri din Iași a încercat să scape de probleme dând șpagă unui polițist. I-a propus omului legii 10.000 de lei, însă i-a dat mai puțin decât ar fi trebuit. Pe fir au intrat ofițerii de la DGA, care au organizat un flagrant. Traficantul a ajuns în spatele gratiilor și riscă să stea acolo o lungă perioadă de timp

Edi Popa, tânărul care a fost prins la volan deși nu avea permis de conducere, a dat de încă o belea. Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a lui Edi Popa, în vârstă de 26 de ani, cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis.

„Pe 21 ianuarie 2021, inculpatul E.P. a fost prins în trafic de către agenți din cadrul Postului de Poliție Scânteia conducând un autovehicul, deși nu are permis. După prinderea în trafic, inculpatul i-a promis unui agent de Poliție suma de 10.000 de lei și i-a remis efectiv, în aceeași seară, suma de 500 de lei, pentru ca acesta să nu ia măsurile legale împotriva sa, respectiv să nu efectueze cercetări penale în dosarul înregistrat pe numele său, având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis, pentru a putea susține examenul auto la care era programat”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, ieșeanul i-a cerut polițistului să nu îi întocmească dosar penal, el susținând că urmează să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în luna martie 2021. Totuși, agentul nu s-a lăsat impresionat și a anunțat procurorii despre cele petrecute. Astfel, pe 25 ianuarie 2021, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Acesta este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis, dar și pentru dare de mită.

Cum a dat Edi Popa, tănărul din Scânteia, de problemele cu legea

Edi Popa a fost găsit la volan, deși nu avea permis de conducere de câteva luni bune. Tânărul a fost întrebat de oamenii legii de cât timp conduce fără permis și a oferit un răspuns halucinant. Bărbatul le-a spus polițiștilor că din luna noiembrie tot se urca la volan deși nu avea acest drept. Polițiștii au verificat mașina tânărului, iar în interiorul acesteia au găsit mai multe înscrisuri dubioase. Mai precis, polițiștii au găsit pe câteva coli A4 mai multe sume de bani scrise ordonat. Când l-au întrebat ce semnifică acestea, Edi le-a spus că este vorba despre petarde și artificii, articole pirotehnice pe care le-ar fi vândut în perioada sărbătorilor de iarnă, deși acest lucru este interzis.

A recunoscut în fața polițiștilor că a cumpărat și vândut droguri de risc

Când a fost întrebat de oamenii legii dacă a mai vândut și alte substanțe interzise, tânărul de loc din comuna Scânteia le-a spus cu zâmbetul pe buze că a comercializat droguri de-a lungul timpului. Pentru a fi mai convingător, Edi le-a spus polițiștilor că a cumpărat de mai multe ori „iarbă” din Iași și a vândut-o mai apoi în zona în care el locuiește. Pentru că era vorba de o afacere în toată regula, tânărul le-a spus polițiștilor că a cumpărat drogurile cu un preț mic și le-a vândut cu un preț mai mare.

„Am cumpărat din Iași, de la un băiat iarbă și am vândut-o pe aici. Cannabis…”, a spus tânărul în fața polițiștilor.

După ce mașina i-a fost verificată, oamenii legii au găsit un plicuțeț transparent. Întrebat ce a avut în plicul respectiv, tânărul a spus că droguri. Toate probele găsite de polițiști în mașina tânărului au fost ridicate, iar acum oamenii legii îl anchetează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *