Dacă te gândești frecvent în perioada de post ce prăjituri sau deserturi poți face, un tort simplu este ideal pentru aceste momente.
Aceste rețete de tort sunt ideale pentru persoanele ce țin post sau pentru cele care nu doresc să consume alimente de origine animală.
Iată cum faci un tort de post foarte simplu
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 350 ml de apă, de 150 ml de ulei, de 200 grame de zahăr alb, de 10 grame de praf de copt, de 55 grame de cacao, de 300 grame de făină și de esență de vanilie, după gust. Pentru cremă ai nevoie de 250 grame de zahăr pudră, de esență de rom după gust, de 35 grame de cacao, de 50 ml de apă și de 50 grame de margarină la temperatura camerei.
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt și margarină o formă rotundă, cu diametrul de 25 de cm. Într-un bol, pune toate ingredientele pentru blat și amestecă-le cu ajutorul unui mixer, până când se omogenizează.
Se toarnă compoziția în tavă și se coace pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii, apoi se lasă la răcit. Într-o cratiță se pune pe foc margarina, esența de rom și apa, până când se topește margarina. Se ia apoi de pe foc și se adaugă cacao, zahărul pudră și se amestecă până când obții o cremă lucioasă și omogenă.
Se lasă la răcit până se întărește, apoi se poate orna tortul cu ea. Se poate decora doar cu cremă sau poți adăuga fructele preferate, nuci sau orice altceva preferi.
O altă rețetă, fără coacere
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame de biscuiți, 3 lingurițe zahăr pudră, 150 grame margarină sau unt de cocos, 1 plic de praf de budincă de vanilie, 400 ml de lapte de soia, 6 lingurițe de zahăr, 3 lingurițe de margarină, 6 lingurițe de nucă de cocos, 1 banană și de 3 lingurițe de cacao.
Începe prin a sfărămița biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi amestecă-i cu margarina topită și zahărul pudră. Se unge cu puțin ulei sau margaină pereții formei de tort, apoi se toarnă amestecul făcut și se nivelează cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Pune blatul în frigider, apoi începe să faci crema.
Se amestecă praful de budincă cu câteva linguri de lapte de soia până la omogenizare, apoi se adaugă tot laptele și zahărul. Se lasă pe foc până când se îngroașă, iar apoi se adaugă și margarina sau untul de cocos. Adaugă apoi și nuca de cocos și lasă totul deoparte la răcit.
Scoate blatul din frigider și toarnă budinca făcută deasupra sa. Nivelează totul cu ajutorul unei spatule în mod uniform și pune din nou totul în frigider pentru câteva ore. Înainte de servire, se pun felii de banană pe tort, stropite cu puțină zeamă de lămâie, ca să nu se înegrească și cacao.
Aceste rețete de tort de post sunt foarte simplu de realizat și cu adevărat delicioase, ideale pentru orice moment.