Prima pagină » National » Cel mai recent sondaj de opinie dă fiori celor de la USR-PLUS! Partidul înregistrează o scădere dramatică! AUR și PSD ar putea forma o majoritate în Parlament
Cel mai recent sondaj de opinie dă fiori celor de la USR-PLUS! Partidul înregistrează o scădere dramatică! AUR și PSD ar putea forma o majoritate în Parlament

Cel mai recent sondaj de opinie dă fiori celor de la USR-PLUS! Partidul înregistrează o scădere dramatică! AUR și PSD ar putea forma o majoritate în Parlament

06 oct. 2021, 14:30,
în National

Ultimul sondaj realizat de casa de sondare INSCOP pare să de fiori celor de la USR-PLUS dar celor de la PNL. Vorbim despre faptul că, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri parlamentari, atât USR-PLUS cât și PNL ar înregistra scăderi importante. Pe de altă parte, pare că marii câștigători sunt cei de la AUR și PSD care ar putea forma o majoritate parlamentară.

Sondajul vine la doar o zi după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a picat testul moţiunii de cenzură cu un scor istoric iar cei din PSD dar şi din AUR vorbesc tot mai mult de alegeri anticipate.

PSD și AUR ar forma majoritatea parlamentară iar PNL și USR-PLUS ar scădea dramatic în sondaje

Conform sondajului făcut de INSCOP, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cei din PSD și cei din AUR ar putea face împreună o majorite confortabilă în Parlament. Pe de altă parte, PNL și USR-PLUS ar fi marii pierzători din alegeri.

PSD ar obţine un scor de 35,4%, cei din PNL ar ajunge la un scor de 21,9%, pe când cei din AUR vor putea obţine 17,1% din locurile din Parlament. La polul opus, USR-PLUS pare să fie marele perdant al presupuselor alegeri. Vorbim despre un scor de doar 9,8% din totalul voturilor.

Notă: Datele sondajului de opinie la nivel naţional au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CÂŢI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peşte. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Şea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

Ludovic Orban i-ar putea aplica o lovitură fatală PNL-ului

În contextul sondajului, PNL pare să aibă probleme mari şi în interiorul formaţiunii politice. Ludovic Orban ar putea să rupă o bună parte din partid şi să îşi facă o nouă construcţie politică. Acest lucru s-ar putea dovedi o lovitură fatală pentru Florin Cîțu care s-ar trezi fără susţinerea a aproximativ 40 de parlamentari:

”Când sunt convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus Orban.

 

Marcel Ciolacu susţine alegeri anticipate şi vine cu o propunere de Guvern

După votul pe moţiunea de cenzură, liderul PSD a declarat că actuala componentă a Parlamentului nu mai reflectă voinţa poporului. Marcel Ciolacu a avansat ideea de alegeri anticipate şi a propus un Guvern de tehnocrați care să facă tranziţia până la data alegerilor.

„Astăzi (n.red. ieri ), moțiunea de cenzură va trece cu un scor astronomic. Sperăm ca cei de la USR să nu facă un pas înapoi. Am avut o discuție cu liderul AUR. Vom vota cu bilele la vedere. Sperăm ca și cei de la USR să facă acest lucru (…) Nu mai putem continua așa. Cei mai indrepătiti pentru propunerea de Guvern sunt cei de la PSD pentru că noi am câștigat alegerile. Înainte de a da premierul mai trebuie să plece Florin Cîțu. Orice este posibil, așteptăm această decizie în urma negocierilor. Este exclus să facem majoritate cu USR-PLUS sau cu AUR. Vrem alegeri anticipate. Noi nu credem că o nouă construcţie a dreptei va fi salvarea României. Va adânci ceea ce se întâmpla acum. (…), a spus Ciolacu, la Parlament.

Data alegerilor ar putea fi stabilită pentru lună martie a anului 2022, conform declaraţiilor făcute de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`