Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cel mai puternic acatist de mulțumire. Cum și când se rostește pentru a avea parte de ajutorul divin

Cel mai puternic acatist de mulțumire. Cum și când se rostește pentru a avea parte de ajutorul divin

18 apr. 2022, 10:44, 1 ,
în Stiri si curiozitati

Este bine să citim cât mai des cu putință cel mai puternic acatist de mulțumire. Acesta este de grabnic ajutor în momentele grele, dar se spune și atunci când vrem să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile primite în fiecare zi. Acatistul de mulțumire, dar și rugăciunile de preaslăvire sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită și sutn făcătoare de minuni. Pe lângă rugile de cerere, putem citi ori și un acatist de mulțumire ori de câte ori simțim nevoia. Iată cum și când se rostește pentru a avea parte de ajutorul divin.

Cel mai puternic acatist de mulțumire pentru a avea parte de ocrotirea divină

Fiecare credincios poate citi zilnic un acatist de mulțumire către Dumnezeu. Acesta este unul de mărire și preaslăvire a divinității, ca semn de recunoștință pentru toate darurile și binefacerile primite. Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o hrană spirituală și îl ajută pe cel aflat în suferință să aibă o relație profundă cu divinitatea.

În momentele de grea încercare trupească sau sufletească putem rosti din inimă și cu multă convingere o rugăciune cu efect imediat. Aceasta este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor pentru cel cuprins de deznădejde și copleșit de probleme.

Mai mult, putem spune o rugăciune la aprinderea candelei, aceasta fiind înzestrată cu o forță tămăduitoare deosebită.

Pe lângă rugăciunile de cerere, preoții ne sfătuiesc să nu uităm să mulțumim divinității pentru ajutorul primit în toate. De aceea, este bine să citim zilnic un acatist de mulțumire.

,,Împărate al veacurilor, Cel ce nu suferi stricăciune, Tu ţii în dreapta Ta toate cărările vieţii omeneşti cu puterea proniei Tale celei mântuitoare. Îţi mulţumim pentru binefacerile Tale cele arătate şi cele ascunse, pentru viaţa pământească şi pentru cereştile bucurii ale împărăţiei Tale. Arată-ne şi de acum înainte mila Ta, celor care cântăm: Slavă Ţie, Dumnezeule, în veci! (…)

M-ai adus în viaţa aceasta ca într-un rai preasfânt. Am văzut cerul ca un potir albastru şi adânc, în azurul căruia cântă păsările, am ascultat foşnetul plin de pace al pădurii şi susurul dulce-glăsuitor al apelor, m-am înfruptat din roadele bine-miresmate şi dulci, ca şi din mierea cea parfumată. Ce bine e la Tine pe pământ, şi câtă bucurie să fii oaspetele Tău!”

Când și cum se rostește acest acatist

Acatistul de mulțumire către divinitate este puternic și are o forță taumaturgică aparte. Pe lângă rugăciunile de cerere sau cele pentru ajutor imediat, acest acatist se rostește ca semn de recunoștință și preaslăvire a lui Dumnezeu. Preoții ne sfătuiesc să citim în fiecare zi un acatist de mulțumire după ce am rostit câteva rugăciuni începătoare.

Mai mult, pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești și a fi ocrotiți de rele și ispite, putem spune rugăciunea celor 7 arhangheli. Aceasta se rostește cu multă smerenie și convingere.

De asemenea, pe lângă acatistul de mulțumire, putem citi cât mai des cu putință și Psalmul 50.

,,Tată Ceresc, Creatorul tuturor, în fața Ta îngenunchez și-Ți mulțumesc pentru toate bucuriile cerești, pentru viața pe care mi-ai dat-o și pentru binecuvântările nenumărate. Aș vrea să pot face mai mult, să-Ți arăt prin faptele mele că știu cât de mult mă iubești pe mine ,,omul’’, iar eu să Te iubesc mai mult. De multe ori mă întreb cum de nu ești supărat pe mine la cât de rău sunt ? Tot ce ating distrug și-mi pare rău că o fac, dar o iau de la cap, în fiecare zi din viața mea greșesc în fața Ta. Îți mulțumesc pentru a Ta nemărginită și nemăsurată iubire și Te rog să mă ajuți acum în zi târzie să mă schimb, să mă smeresc, ca să Te iubesc. Fără ajutorul Tău voi fi mereu un suflet gol. Tu ești Tatăl meu Ceresc, Ziditorul meu. Amin.”

Pe lângă rugăciunile de cerere, este bine să citim zilnic și un acatist de mulțumire către divinitate. Acesta are o forță vindecătoare deosebită și poate fi rostit cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea tuturor forțelor cerești.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Comentarii
  • IPS Marele Alb

    Scoala si plue batrine ? intreb si eu ca am in nordul Moldovei un labagiu de staret de manastire care vroia su phuta o ucraineanca refugiata si sa lasat cu ancheta acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`