Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cel mai puternic acatist de iertare. Ce rugăciuni să rostești pentru a scăpa de povara păcatelor

Cel mai puternic acatist de iertare. Ce rugăciuni să rostești pentru a scăpa de povara păcatelor

19 mai 2022, 13:23,
în Stiri si curiozitati

Atunci când ne simțim copleșiți de deznădejde și gânduri rele este bine să citim cel mai puternic acatist de iertare. Acesta este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel greu încercat să treacă mai ușor peste probleme, să își păstreze credința statornică și mintea eliberată de tot ce e rău. Iată ce rugăciuni să rostești pentru a scăpa de povara păcatelor.

Acatist de iertare pentru vindecarea ,,bolilor” sufletești

La vreme de grea suferință trupească sau sufletească, atunci când suntem împovărați de necazuri, ispite și deznădejde rostirea unei rugăciuni tămăduitoare este de mare ajutor. Pentru a ne elibera de povara păcatelor și a ispitelor din viața noastră putem citi cât mai des cu putință un acatist de iertare.

Pe lângă acesta, putem citi și Acatistul Izvorul Tămăduirii, ajutorul celor în suferință. Este binecunoscut faptul că rugăciunile rostite în cele mai grele momente sunt făcătoare de minuni și îl ajută pe cel greu încercat de soartă să nu își piardă speranța și să scape de toate cele rele. Preoții ne îndeamnă să rostim o rugăciune și la sfârșitul săptămânii, duminica, pentru a mulțumi divinității pentru darurile și binefacerile primite.

Acatistul de iertare se citește pentru a ne elibera sufletul și cugetul de povara păcatelor, a relelor și a gândurilor negre. Acesta se rostește cât mai des cu putință, cu multă smerenie și credință.

,,M-ai adus în viaţa aceasta din dragoste şi bunătate, spre a mă bucura de toate darurile Tale, pe care cu milostivire mi le-ai dat şi spre a urma legea Ta, dar eu neascultând, m-am aflat departe de Tine, pentru aceasta strig din adâncul sufletului: Iartă-mă Doamne, Tatăl, Mântuitorul şi Mângâietorul meu!

Nu am voit să mă bucur de pacea şi iubirea Părintelui Ceresc, ci am căutat robia cea amară şi amăgitoare a celui viclean, dar Tu văzându-mă căzut, nu m-ai lepădat de la faţa Ta, ci m-ai învăţat să alerg la scaunul spovedaniei spre a-mi restaura iarăşi sufletul pierdut pentru care îţi cânt: Aliluia!

Dulci par tentaţiile lumii acesteia dar lasă un gust amar, conştiinţa încărcată şi inima plină de durere şi remuşcare pentru păcatele făcute. Dar Tatăl Ceresc ne primeşte ca un Părinte iubitor dacă îi mărturisim păcatul, de aceea îi strigăm: Aliluia!

Ce rugăciuni să rostești pentru iertarea păcatelor

Atunci când suntem împovărați de grijile zilnice și copleșiți de ispitele din jur este bine să rostim câteva rugăciuni de iertare. Astfel, credinciosul își mărturisește cu smerenie și pocăință toate păcatele și greșelile făcute cu voia sau fără voia sa și se eliberează de povara celor rele.

Aceste rugi tămăduitoare sunt de grabnic ajutor și făcătoare de minuni la vreme de necaz și suferință.

,,Doamne şi Stăpânul vieţii mele, îmi recunosc şi îmi mărturisesc păcatele mele pe care le-am făcut în toată vremea şi în tot locul. Am greşit umblând după voile păcătoase ale trupului, Te-am mâniat, Te-am scârbit şi Te-am întristat. Mi-ai întins cu bunătatea Ta de multe ori Sfântul Trup şi scump Sângele Tău, voind să Te uneşti cu mine, dar eu robindu-mă iarăşi de păcat, am căzut. Nădăjduiesc în mila şi bunătatea Ta, care primeşte pe tot sufletul cel necăjit şi întristat.

Adevărate sunt cuvintele Tale, că nu ai depărtat pe cei ce au venit la Tine cu umilinţă. De aceea gândindu-mă la înfricoşata Ta judecată şi văzându-mă lipsit de fapte bune şi fără răspuns, îmi plec genunchii rugându-te să mă ierţi, să mă primeşti, să nu îmi spui că nu mă cunoşti pe mine, pentru că amar va fi mie depărtându-mă pentru veşnicie de Faţa Ta, cea plină de strălucire şi mergând în întunericul cel mai de jos. Ci dă-mi putere, înţelepciune, credinţă, nădejde şi dragoste, împreună cu toate virtuţiile creştineşti, întăreşte-mă şi mă scapă de boli, necazuri, încercări şi vrăjmaşi, iar pentru rugăciunile Preacuratei Maicii tale, a sfinţilor îngeri şi ale tuturor sfinţilor, mântuieşte-mă de veşnica osândă şi mă fă părtaş Împărăţiei Tale, ca acolo în veşnicie, să văd şi să mă bucur de slava Ta. Amin.

Acatistul de iertare se citește pentru a avea parte de binecuvântarea divină și a ne elibera de povara păcatelor și a gândurilor rele. Rugăciunea este o hrană spirituală pentru credincios și o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. De aceea, la vreme de întristare și suferință trupească sau sufletească putem citi cel mai puternic acatist de iertare.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025