Prima pagină » Titlurile zilei » Cel mai prost țepar din istorie vine de la Iași! A intrat într-o farmacie Catena și i-a aplicat farmacistei metoda „Brăila”. După un timp s-a întors cu „rețeta” în mână, dar a plecat cu cătușe la mâini
Cel mai prost țepar din istorie vine de la Iași! A intrat într-o farmacie Catena și i-a aplicat farmacistei metoda

Cel mai prost țepar din istorie vine de la Iași! A intrat într-o farmacie Catena și i-a aplicat farmacistei metoda „Brăila”. După un timp s-a întors cu „rețeta” în mână, dar a plecat cu cătușe la mâini

23 apr. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Un individ care a încercat să tragă mai multe țepe a ajuns într-un final să fie condamnat la pușcărie. Despre el am putea spune că este cel mai prost țepar din Iași, asta după ce a păcălit o farmacistă și a încercat să o păcălească din nou. Nu a reușit să facă asta și a plecat cu cătușe pe mâini

Un bărbat de loc din Galați a devenit poate cel mai prost țepar din Iași, asta după ce a încercat să păcălească prin metoda „Brăila” o farmacistă. Povestea începe pentru el pe data de 24 aprilie 2019. Atunci, polițiștii de la Secția 6 au fost sesizați de o tânără farmacistă despre faptul că a fost păcălită de un individ care i-a cerut să schimbe niște bani. Atunci, Petrică Enache, un bărbat de 45 de ani, avea să intre în farmacie cu un teanc de bancnote de 10 lei. Politicos, i-a cerut farmacistei să-i schimbe bancnotele cu unele mai mari, de 50 sau de 100 de lei. Femeia a acceptat, însă nu a observat când barbatul a sustras din teanc 250 de lei.

Ulterior, pe data de 11 iunie 2019, bărbatul s-a întors la aceeași farmacie și a găsit aceeași femeie de celălalt capăt al rafturilor. Atunci, farmacista nu a mai căzut în plasă și a cerut ajutorul polițiștilor. Acum, individul a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Petrică Enache la 1 an și o lună de închisoare, cu executare, pentru înșelăciune. La aplicarea pedepsei, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o altă condamnare primită de individ.

„Instanța admite acțiunea formulată de către partea civilă Ioana B. și îl obligă pe inculpatul Petrică Enache la plata către partea civilă a sumei de 250 de lei, cu titlu de daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Petrică Enache a ajuns pe mâna polițiștilor după ce a plecat din farmacie și a intrat într-o sală de pariuri

Procesul lui Petrică Enache a început pe data de 8 ianuarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de înșelăciune. Trebuie precizat faptul că, la câteva minute de când au primit sesizarea, polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Iași l-au identificat pe bărbatul bănuit și prins într-o sală de pariuri. Ulterior, l-au reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi bărbatul a fost plasat sub control judiciar. Metoda la care a apelat pentru a o înșela pe farmacistă se numește „Brăila”.

Polițiștii ieșeni au mai fost sesizati de-a lungul timpului despre fapte similare, însă, de multe ori, cei pacăliți și-au dat seama foarte târziu de asta. Infractorii care apelează la această metodă profită de neatenția vânzătorilor și sustrag sume de bani din teanc atunci când nu sunt văzuți. De multe ori însă, nu se ajunge la asta, pentru că persoanele vătămate ajung la o înțelegere cu infractorii. Este posibil ca acest bărbat să mai fi făcut victime la Iași, iar persoanele vătămate să nu fi observat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`