Prima pagină » Local » Cel mai mic copil născut la Maternitatea ”Elena Doamna” în ultimii 2 ani a cântărit doar 800 de grame. Bebelușul provenea dintr-o naștere gemelară, iar mama avea Covid-19
Cel mai mic copil născut la Maternitatea ”Elena Doamna” în ultimii 2 ani a cântărit doar 800 de grame. Bebelușul provenea dintr-o naștere gemelară, iar mama avea Covid-19

Cel mai mic copil născut la Maternitatea ”Elena Doamna” în ultimii 2 ani a cântărit doar 800 de grame. Bebelușul provenea dintr-o naștere gemelară, iar mama avea Covid-19

21 feb. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Doar 800 de grame a avut cel mai mic copil născut în ultimii 2 ani la Maternitatea ”Elena Doamna”. Pruncul provenea dintr-o naștere gemelară, sora sa având la naștere 1.650 de grame.

La Maternitatea ”Elena Doamna”, din Iași, în anul 2021, cel mai mic bebeluș născut a fost un băiețel care cântărea doar 800 de grame. Acesta a fost cel mai mic copil născut în ultimii 2 ani în unitatea medicală, care a fost suport Covid-19 pentru toată zona Moldovei, în perioada pandemiei. Copilul provenea dintr-o sarcină gemelară, sora lui având o greutate la naștere de 1.650 de grame. Gemenii au fost aduși pe lume la 31 de săptămâni de sarcină. Trebuie precizat că gravida era infectată Covid-19.

”Doar 800 de grame a avut cel mai mic copil adus pe lume la Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie «Elena Doamna» Iași în anul 2021.
Băiețelul provine dintr-o sarcină gemelară, sora sa având la naștere 1.650 de grame. Copiii au fost aduși pe lume la 31 de săptămâni de sarcină, iar cazul celor doi frați a fost cu atât mai special cu cât mama pruncilor fusese diagnosticată cu Covid-19, astfel încât cu toții au necesitat o atenție deosebită din partea personalului medical. După naștere, conform protocolului în vigoare, prematurul, ceva mai mare decât o palmă, a fost transferat în siguranță, pentru supraveghere și terapie, la Maternitatea «Cuza Vodă» din Iași”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, manager al Maternității ”Elena Doamna”.

Dacă cel mai mic copil născut la Maternitatea ”Elena Doamna” a avut 800 de grame, cel mai voinic a cântărit 5.150 de grame

Finalul anului 2021 a fost unul fericit pentru 22 de mame! Acestea au născut în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022, la cele două maternități din Iași, cele mai multe la Maternitatea „Cuza Vodă” și doar 8 la Maternitatea „Elena Doamna”. Potrivit cifrelor, cei mai mulți dintre nou-născuți au fost băieți. Șaisprezece băieți și doar 6 fete s-au născut în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022 la cele două maternități din Iași! La Maternitatea „Elena Doamna” au fost 8 nașteri, iar la Maternitatea „Cuza Vodă”, 14. Dintre cele 14 mame care au născut la Maternitatea „Cuza Vodă”, 4 copii au venit pe lume pe data de 31 decembrie 2021, când s-au născut doi băieți și o fată, iar alte 10 mame au născut chiar în prima zi a anului 2022.

”Conform statisticilor, 2021 a fost un an bun pentru Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, numărul nașterilor fiind în creștere cu 7% față de anul anterior. Cel mai voinic copil care a venit pe lume la maternitatea noastră a avut, în schimb, 5.150 de grame, tot de sex masculin, mama sa, în vârstă de 30 de ani, fiind la cea de-a patra naștere”, a precizat dr. Martinescu Gabriel, manager al Maternității ”Elena Doamna”.

Caz în premieră la Maternitatea ”Elena Doamna”, Iași

Amintim că în luna martie 2021, medicii de la Maternitatea ”Elena Doamna”, Iași s-au confruntat cu un caz în premieră. O tânără de 37 de ani a devenit mama a 4 băieți sănătoși. A aflat la maternitate că este infectată cu coronavirus, dar surpriza cea mai mare a fost când a aflat că are 4 copii, și nu 3, așa cum se aștepta. Medicii ieșeni au declarat că este un caz medical rar, iar suceveanca este o mamă eroină. A născut pe 9 martie 2021 la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și, deși știa că va trebui să nască mai devreme, nu s-a așteptat nicio clipă la veștile primite. Testul antigen rapid a arătat că este infectată cu coronavirus, rezultatul fiind confirmat ulterior și de testul PCR.

Cu stres și emoții a intrat în sala de operație la doar 34 de săptămâni de sarcină și acolo s-a petrecut minunea. Bebelușii născuți prematur au mai petrecut cel puțin o lună și jumătate în cadrul Secției Clinice de Neonatologie din cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași, iar în prezent aceștia sunt foarte bine. Numele celor 4 băieți sunt: Alexandru, Robert, Lucian și Luca. În același an, cel mai mic copil născut la Maternitatea ”Elena Doamna” a cântărit doar 800 de grame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *