Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia a luat foc: aprovizionarea Europei este în pericol
Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia a luat foc: aprovizionarea Europei este în pericol

Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia a luat foc: aprovizionarea Europei este în pericol

16 iun. 2022, 21:27,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un incendiu uriaș a izbucnit la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia amenințând aprovizionarea Europei, anunță Daily Mail, relateză Mediafax.

O conductă din uriașul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart și a provocat un incendiu uriaș. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse. Totuși, incidentul stârnește temeri legate de întreruperi ale aprovizionării și de creșteri de prețuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Gigantul energetic Gazprom a anunțat că incendiul a izbucnit parcursul nopții la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.

„Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineața pe 16 iunie (…) Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineața, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail.

Reprezentanții Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor și că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producției și o creștere a prețurilor. Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalații cheie ale Rusiei. În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *