Prima pagină » Eveniment-Social » Cel mai mare târg de vânzare de haine la mâna a doua, din Moldova, are loc duminică, la Iași. Peste 60 de expozante vor fi în Piața Unirii

Cel mai mare târg de vânzare de haine la mâna a doua, din Moldova, are loc duminică, la Iași. Peste 60 de expozante vor fi în Piața Unirii

25 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Duminică, 29 septembrie 2024, în Piața Unirii va avea loc cel mai mare târg de vânzare de haine la mâna a doua din Moldova. Evenimentul ajuns la cea de-a XI-a ediție se numește „Ia Și Cufărul cu Haine”.

Cel mai mare târg de vânzare de haine la mâna a doua, din Moldova, are loc duminică, la Iași

Pe 29 septembrie 2024, are loc ediția a XI-a a evenimentului „Ia Și Cufărul cu Haine” și vor veni peste 60 de expozante.

Evenimentul a fost organizat în trecut și pentru copii, sub o formă de educație. Prețurile produselor nu depășesc 150 Ron și trebuie să fie din materiale sustenabile.

Evenimentul, care va avea loc în centrul orașului, își propune să aducă moda sustenabilă în prim-plan, promovând reutilizarea și reciclarea hainelor într-o lume în care industria textilă este tot mai criticată pentru impactul negativ asupra mediului.

„Am plecat în 2019 de la motto-ul «Ce ție nu-ți place, poate deveni comoara altcuiva», și ne-am propus să educăm comunitatea ieșeană în ceea ce privește conceptul de resale. În cei 5 ani de activitate, evenimentul a devenit o platformă de conștientizare a nevoii de reducere a supraproducției și de menținere a planetei curate”, declară Teona Gherasim, organizatorul evenimentului.

Peste 60 de expozante vor aduce hainele pe care nu le mai poartă, cum ar fi o blană de vulpe, și le vor vinde la prețuri accesibile. Evenimentul continuă să promoveze ideea că reciclarea textilelor este o metodă accesibilă de a conserva resursele naturale, subliniind impactul uriaș al industriei de fashion asupra mediului.

Evenimentul a luat naștere în anul 2019

Teona Gherasim și Mădălina Gimiga, organizatoarele evenimentului, își propun să arate că, prin alegeri responsabile, oricine poate contribui la protejarea planetei.

„Evenimentul din acest an promite să fie nu doar o oportunitate de shopping sustenabil, ci și o lecție pe care întreaga România o va învăța, începând de anul viitor, iar asta pentru că, potrivit legii, este obligatoriu ca autorităţile să asigure colectarea separată din deşeurile municipale şi a textilelor, începând cu 1 ianuarie 2025”, adaugă Teona Gherasim, organizatorul evenimentului.

Evenimentul a luat naștere în anul 2019. Persoanele care doresc să își vândă hainele de care nu mai au nevoie, de care s-au plictisit sau chiar cele noi, cu etichetă, care stau în dulap degeaba, trebuie să se înscrie printr-un formular și să aducă produsele într-o condiție bună, mai exact, să fie curate, călcate și să nu fie rupte.

„Evenimentul a luat naștere în 2019, iar acum a devenit cel mai mare eveniment de acest fel, din Moldova. În cei 5 ani de când organizăm aceste întâlniri, am reușit să educăm publicul ieșean în ceea ce privește conceptul de #resale care reduce supraproducția în industria modei și menține întreaga planetă curată. Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi și mâine sunt: reduceți, repurtați, reciclați, reparați, revindeți”, mai spune Teona Gherasim, organizatorul evenimentului.

Cel mai mare târg de vânzare de haine la mâna a doua, din Moldova, are loc duminică, la Iași, începând cu ora 12.00. Vor fi prezente peste 60 de expozante. Evenimentul destinat ieșenilor are ca scop promovarea articolelor vestimentare realizate din materiale care nu dăunează mediului.

Comentarii
  • Iasul nu poate depasi conditia de targ, contrar convingerii iesenilor ca asezarea lor ar fi oras. Mai mult, unii – si nu putini – il considera capitala. Iaca, acum e capitala hainelor vechi.

  • Bine că va ploua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024