Prima pagină » Economic Local » Cel mai mare proiect de dezvoltare a rețelei de apă-canalizare în județul Iași, trimis în dezbatere publică
Cel mai mare proiect de dezvoltare a rețelei de apă-canalizare în județul Iași, trimis în dezbatere publică

Cel mai mare proiect de dezvoltare a rețelei de apă-canalizare în județul Iași, trimis în dezbatere publică

17 apr. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Cel mai mare proiect care prevede dezvoltarea rețelei de apă și apă uzată în județul Iași a fost trimis în dezbatere publică. În acest sens, operatorul ApaVital a depus raportul privind impactul asupra mediului și studiul de evaluare a impactului asupra corpului de apă, acestea putând fi studiate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Iași.
Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași în perioada 2014-2020” se referă la municipiul Iași, comunele Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Ciurea, Bârnova, Tomești, Comarna, Holboca, Popricani, Lețcani, Mogoșești, Scânteia, Grajduri, Prisăcani, Costuleni, Schitu Duca, Dobrovăț, Ciortești, Gorban, Cosmești, Sinești, Alexandru Ioan Cuza, Heleșteni, Ruginoasa, Costești, Cristești, Moțca, Tătăruși, Lespezi, Deleni, Hârlău, Scobinți, Ceplenița, Cotnari, Voinești, Horlești, Țibana, Țibănești, Ion Neculce, orașul Tg. Frumos, orașul Podu Iloaiei, mun. Pașcani, comunele Valea Seacă, Răchiteni, Oțeleni, Brăiești, Lungani, Popești, județul Iași, și comunele Timișești, Săbăoani, Tămășeni și Doljești, județul Neamț.

Dezbaterile vor fi organizate în orașele din județ

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluareva avea loc la: sediul Primăriei Municipiului Pașcani în data de 02.06.2020, începând cu ora 16; sediul Primăriei Orașului Hârlău în data de 04.06.2020, începând cu ora 16; sediul Primăriei Orașului Targu Frumos în data de 09.06.2020, începând cu ora 16; sediul Consiliul Județean Iași din Casa Pătrată în data de 11.06.2020, începând cu ora 12:00.

„Tipul deciziei posibile luate de APM Iași poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul APM Iași din strada Calea Chișinăului, nr. 43, până la data de 11.06.2020”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *