Prima pagină » International » Cel mai mare laborator de droguri, destructurat de poliţia rusă

Cel mai mare laborator de droguri, destructurat de poliţia rusă

19 nov. 2019, 16:15,
BZI.ro, în International

Poliţia rusă a înregistrat o reușită de cote înalte. A desfiinţat cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice din Rusia. Producția se ridica la 1,5 tone de substanţe ilegale pe lună, care apoi erau vândute pe internet, potrivit Ministerului rus de Interne.

Laboratorul desfiinţat, era situat pe strada Serpuhov, din sudul Moscovei. Fiind considerat „cel mai mare descoperit în ultimii ani”, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Irina Volk, în declaraţiile publicate.

Producţia ilegală se desfășura într-o veche fermă. Suprafaţa totală ajungea undeva la aproximativ 4 hectare.

În timpul percheziţiei poliţiei au fost pus sechestru pe:

– 100 de kilograme de droguri sub formă de cristale;

– 1,5 tone de stupefiante lichide;

– 4 tone de reactivi chimici;

– peste 600 de kilograme de aditivi.

Au fost identificate şi şapte reactoare chimice în valoare de între 200.000 şi 500.000 de ruble fiecare (între 2.830 şi 7.075 de euro). De asemenea, și diferite echipamente de laborator.

Ca rezultat al operaţiunii desfășurate de poliţie au fost oprite 18 încărcături de droguri destinate mai multor regiuni ruse. Se pot enumera Novosibirsk, Tver, Vladimir, Kursk, Kaluga, Arhangelsk, republicilor autonome Tatarstan şi Buriatia şi teritoriilor Habarovsk şi Primorski.

Persoanele arestate sunt trei chimişti ucraineni, un dealer, presupusul administrator al laboratorului şi mai mulţi angajaţi ai site-ului pe care erau vândute drogurile.

Potrivit investigaţiei, grupul opera ca o organizaţie criminală perfect structurată. Aceștia se ocupau cu producerea drogurilor şi comercializarea lor. Vânzările aveau loc printr-un magazin online, pe partea ascunsă a internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *