Prima pagină » Eveniment-Social » Cel mai mare festival național de științe din România ajunge în Iași
Cel mai mare festival național de științe din România ajunge în Iași

Cel mai mare festival național de științe din România ajunge în Iași

09 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În data 5 octombrie 2024, în Grădina Palas din Iași, are loc cel mai mare festival național de științe din România. Evenimentul aduce peste 100 de experimente și prezentări științifice alături de elevi, studenți, profesori, cercetători și profesioniști ai domeniilor STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică)!

Cel mai mare festival național de științe din România ajunge în Iași

Cel mai mare festival național de științe din România ajunge în Iași, în data de 5 octombrie 2024. Materiile prezentate în cadrul evenimentului sunt Matematică, Chimie, Biologie/Medicină, Neuroștiință, Fizică, Chimie, Astronomie, Sustenabilitate, Geografie, Informatică & Inteligență Artificială, Robotică și Artă.

Elevii, studenții și profesorii dornici să participe în organizarea festivalului și în cadrul unui program de mentorat se pot înscrie ca voluntari și coordonatori, completând formularul: https://forms.gle/GHdexSwTjnDtJ17s9. Locurile sunt limitate și oferite în ordinea înscrierilor.

Festivalul vrea să promoveze educația științelor prin metode non-formale, dedicate publicului larg, să construiască o punte de legătură între diaspora științifică și contextul educațional din România, oferind modele de succes și orientare în carieră tinerilor, și să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ preuniversitar și universitar.

Programul evenimentului

Festivalul este organizat în același format în toate orașele. În ziua evenimentului, mentorii din țară și din străinătate împreună cu voluntarii experimentatori prezintă publicului larg experimente din știință și artă. Acestea au ca scop prezentarea științelor și a artei într-o manieră interactivă, dar și inspirarea elevilor spre a-și materializa pasiunea într-o carieră.

Prima ediție Romanian Science Festival (RSF) s-a desfășurat concomitent în trei orașe, Baia Mare, Pitești, Timișoara, în septembrie 2019. Romanian Science Festival a luat ființă din două inițiative similare: Romanian Science Week în 2017 și Timișoara Science Festival în 2018. De atunci, RSF a continuat misiunea în trei județe, Argeș, Maramureș și Timiș, aducând științele mai aproape de 133.000 de curioși. În 2024, în premieră, RSF ajunge și în județele Cluj și Iași.

O altă extensie a festivalului este Caravana RSF, care dorește să aducă spiritul și etosul RSF în localități și școli mai mici, unde copiii nu au oportunitatea unor astfel de experiențe. RSF creează o legătură între mentori și instituții de învățământ din România: de la școli din localități izolate, până la cele mai renumite colegii naționale.

Programul RSF Iași 2024 este următorul: 2 octombrie – Caravana Romanian Science Festival în Târgu Frumos, 3 octombrie – Caravana Romanian Science Festival în Pașcani, 4 octombrie – Programul Mentorii Romanian Science Festival în școli, 5 octombrie – Romanian Science Festival la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *