Prima pagină » International » Cel mai mare avion din lume urmează să fie construit în Ucraina. Aeronava va fi destinată transportului

Cel mai mare avion din lume urmează să fie construit în Ucraina. Aeronava va fi destinată transportului

08 nov. 2022, 08:49,
BZI.ro, în International

Pe 19 mai 2022, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că ţara sa are un nou proiect în plan pe care urmează să îl pună în aplicare în ceea ce priveşte construcţia unei aeronave. În urmă distrugerii avionului cargo An-225 Mriya, luni, 07 noiembrie 2022, directorul general al „Antonov”, Ievhen Gavrilov, a declarat că cel mai mare avion din lume va fi construit în Ucraina.

Cu toate că a fost făcută publică informaţia potrivit căreia Ucraina ar construi o aeronavă, locul unde au loc lucrările rămâne încă secret. Pentru construcţia să vor fi folosite atât piese noi, cât şi componente mai vechi ce aparţineau avionului avariat.

Cel mai mare avion din lume va fi construit în Ucraina

Potrivit directorul general al „Antonov”, Ievhen Gavrilov, aeronava în construcţie este un avion cargo An-225 Mria şi se spune că ar fi gata în proporţie de 30%.

„Lucrările se desfăşoară într-un loc secret. Cel de-al doilea An-225 va fi asigurat atât cu piese noi, cât şi cu piese ale aeronavei avariate”- a spus acesta, citat de ediţia ucraineană Strana, relatează Rador. Se precizează că noua aeronavă este deja gata în proporție de 30%”, a precizat Ievhen Gavrilov.

Dorinţa de a construi o nouă aeronva de acest gen a venit după ce în luna februarie a acestui an un avion An-225 Mriya a fost distrus chiar pe aerodromul Gostomel de lângă Kiev. Pentru a putea concepe cel mai mare avion de transport din lume, capitala Ucrainei a trebuit să facă investiţii de 800 de milioane de dolari.

Cum a fost avariat avionul cargo An-225 Mriya

Aeronava care este gata în proporție de 30% a fost concepută după modelul avionului cargo An-225 Mriya care a fost distrus în luna februarie a acestui an în urma unui atac. Cea mai mare aeronavă din lume a fost atacată de către armata rusă chiar în timp ce se afla pe aeroportul Hostomel de lânga Kiev. În urma incidentului, avionul a luat foc.

„Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene – legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev”, a declarat Ukroboronprom.

Aeroport de legătură pentru Ucraina, bombardat

Ținem să vă amintim că și un punct de legătură important pentru municipiul Iași a fost bombarat de armata rusă. În urma conflictului militar dintre Rusia și statul ucrainean, un aeroport care ar fi trebuit sa faca legătura între Ucraina și Iași a fost adus la ruine. Aerodromul care a fost ținta atacurilor a fost cel din orașul Vinița, Ucraina.

Deși conducerea Aeroportului Iași discutase o posibilă colaborare între Vinița și municipiul Iași, legătura nu a putut să fie finalizată din cauza evenimentului nefericit.

„Acum două luni, am avut în vizită o delegație din Vinița, foarte interesată de o rută aeriană între aeroporturile Vinița și Iași. Astăzi, cu tristețe, am aflat că aeroportul ucrainian a fost bombardat și distrus”, a declarat directorul general al Aeroportului Iași.

Așadar, avionul cargo An-225 Mriya nu a fost singurul dispozitiv de zbor care a fost vizat de ruși în atacurile lor. Cu toate acestea, ucrainenii au luat o serie de măsuri în această privință, iar cel mai mare avion din lume va fi construit din nou în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *