Prima pagină » Titlurile zilei » Cel mai înjurat medic din Iași ridică un bloc în Tudor Vladimirescu! Proiectul pică dacă vecinii se împotrivesc. Soțul: „Nu cred că va mai avea cineva curajul” – FOTO

Cel mai înjurat medic din Iași ridică un bloc în Tudor Vladimirescu! Proiectul pică dacă vecinii se împotrivesc. Soțul: „Nu cred că va mai avea cineva curajul” – FOTO

16 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Medicul Doina Iancu, unul dintre cei mai controversați medici ginecologi, vrea să construiască un bloc de locuințe colective. Afacerea este pusă la cale alături de soțul acesteia, Simon Iancu, patronul firmei de distribuție Inter Uno SRL. Clădirea urmează să fie construită pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Proiectul va fi supus dezbaterii publice la începutul lunii viitoare. Iancu consideră că multe afaceri vor pica din cauza epidemiei de coronavirus

Doina Iancu, unul dintre cei mai contestați medici ginecologi din Iași, se lansează în proiecte imobiliare, alături de soțul Simon Iancu, patronul Inter Uno SRL, cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Cei doi dețin o suprafață de teren de 601 metri pătrați, situată pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 75. Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie ridicat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E. Documentația arată un procent de ocupare a terenului de maximum 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului nu poate depăși 1,8 metri pătrați. Imobilul urmează să beneficieze de un număr de 12 locuri de parcare. Proiectul va fi analizat în cadrul unei sesiuni de dezbateri publice, organizată pe data de 7 aprilie. Vecinii direct afectați de proiectul soților Iancu pot depune obiecții la sediul municipalității.

Simon Iancu: „E foarte greu”

Contactat telefonic, Simon Iancu nu s-a arătat foarte optimist în legătură cu finalizarea proiectului. Mai mult, susține că firma Inter Uno de distribuire a băuturilor deja are pierderi pe zona urbană, în contextul epidemiei de coronavirus.

„E foarte greu. În acest moment mă gândesc că nu voi depăși stadiul de fundație și de structură. Aștept să obțin autorizația de construire. Va fi pe terenul socrilor mei. Toate planurile au căzut. Vedeți ce se întâmplă în ultima perioadă. Nu cred că va mai avea cineva curajul să facă vreun împrumut în bancă. Pe partea de distribuție va fi foarte greu. Când începe sezonul, terasele sunt închise. Vor închide mulți. Pe partea de urban sunt cele mai mari probleme”, a declarat Simon Iancu.

Condiții de construire

Conform PUZ, s-a stabilit și ce materiale de construcție vor fi folosite.

„Pereții clădirilor se recomandă a fi executați din zidărie de B.C.A. de 35 cm grosime sau similar, pentru a se realiza un coeficient optim de transmisie a căldurii și a se reduce consumul de combustibil și gradul de poluare. Randamentul cazanelor funcționând cu gaze naturale și/sau combustibil lichid trebuie să fie mai mare de 90%. Cazanele pot fi cu evacuare naturală sau forțată a gazelor de ardere. Odată cu obținerea aprobărilor legale pentru alimentarea cu gaze se va verifica și capacitatea conductei de distribuție (presiune redusă), la care se propune racordarea noilor consumatori”, se arată în PUZ.

Trecut dubios

La finalul anului trecut, Doina Iancu a fost implicată într-un scandal, în calitate de medic al Maternității „Elena Doamna”. O pacientă însărcinată a acuzat-o pe Iancu că a consultat-o sumar și nu i-a oferit informații suplimentare. Asta, în contextul în care gravida suferea de mai multe afecțiuni. Iancu a încercat să-i închidă gura, oferindu-i pacientei suma de 5.000 de lei, chiar în fața reporterilor BZI. Iancu a cerut în chimbul banilor ca pacienta să nu facă public niciun detaliu legat de acest scandal. Atunci, înțelegerea a picat.

În trecut, doctorița Iancu a fost acuzată de mai multe paciente de malpraxis. De asemenea, la un moment dat, a fost numită „doctorița morții”, pentru că făcea chiuretaje la minore, fără a avea consimțământul scris al tutorelui legal, și la femei cu sarcina peste 14 săptămâni. În urmă cu șase ani a primit o sancțiune contravențională în valoare de 26.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru că a decontat servicii medicale neefectuate chiar la CMI Doimed Plus. Și lista poate continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *