Prima pagină » Culinar » Cel mai gustos chec cu vișine. Rețetă simplă, fără praf de copt

Cel mai gustos chec cu vișine. Rețetă simplă, fără praf de copt

18 iul. 2024, 12:15,
BZI.ro, în Culinar

Deosebit de pufoasă, rețeta este asemănătoare cu cea clasică. Fiecare felie va conține vișine din abundență, distribuite în mod egal. Află cum poți să faci un chec pufos cu vișine, distribuite egal.

Rețetă de chec cu vișine

Pentru această rețetă de desert, ai nevoie doar de: 5 ouă, 200 g zahăr, 250 g faină, 100 g unt 82% topit, un praf de sare, coajă de lămâie, vanilie ( ½ linguriță extract sau 1 plic zahăr vanilat), 700 g vișine sau cireșe.

Primul pas este să spălați vișinile, după care le curățați de codițe și le scoateți sâmburii. După asta, se lasă la scurs pentru a scăpa de zeama în exces. Acum puteți să lăsați la încins cuptorul, la 170 de grade.

Apoi, separăm ouăle și batem albușurile cu un praf de sare. Apoi, se adaugă zahărul și vanilia și se bate până se obține o spumă lucioasă. Apoi putem adăuga gălbenușurile și batem cu mixerul untul topit și răcit. Treptat, încorporăm făina și coaja de lămâie.

Albușul bine bătut este cheia pentru ca vișinele să nu se ducă la fund și să fie distribuite uniform. Adăugăm în aluat jumătate din cantitatea de vișine.

Apoi, tapetăm un vas cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Cealaltă jumătate o turnăm deasupra, împingând unele vișine în jos. Se coace, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute. După 35 de minute se face testul cu scobitoarea. Dacă iese umedă, se mai lasă 5 minute la copt.

Servirea desertului

După coacere, checul se scoate din vas și și îndepărtează hârtia de copt. Checul poate fi feliat abia după ce s-a răcit complet și se taie cu un cuțit zimțat.

Va ieși un desert pufos, cu găurele mici, vanilat și parfumat iar vișinele sunt acrișoare și abundente. Această rețetă se poate face și cu cacao. Pentru asta, trebuie să adăugăm 60 grame de cacao în punctul în care adăugăm și făina în compoziție.

Tot la fel putem face cu nuci sau alune de pădure. Pentru o aromă mai intensă este bine să prăjiți nucile un pic într-o tigaie antiaderentă și să folosiți păstaie sau extract de vanilie pentru aromatizarea aluatului. Cantitatea indicată este de 150 g nucă tocată bucăți măricele.

Dacă doriți ceva mai simplu, puteți să faceți checul cu mere și vanilie. Asta dacă doriți ceva dulce, dar există și deserturi sărate, cu carne sau brânză, pe care le puteți încerca.

Puteți folosi și cireșe în compoziție. Fructele nu trebuie să fie neapărat proaspete, pot fi utilizate și cele congelate.

Praful de copt nu este necesar pentru că aerul acumulat în albușurile bătută pentru a forma spuma tare este un înlocuitor mai bun. Dacă se face un aluat prea lichid, plin de praf de copt, visinile nu vor sta la suprafața și se vor lasă toate la fund. Praful de copt nu are puterea să ridice fiecare bob de vișină la suprafață și poate duce la creșterea exagerată a aluatului.

Rețeta de chec cu vișine însă este cea mai deosebită, datorită combinației savuroase de dulce și acrișor. Timpul de preparare este de o oră, fiind un desert la îndemână pentru când ai poftă de ceva pufos și delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024