Prima pagină » Local » Cel mai frumos cadou pentru tânăra mamă care a rămas singură cu doi copii, după ce tatăl micuților a murit subit. Casa visurilor ei devine realitate! O echipă de muncitori cu o poveste tristă a început lucrările – FOTO

Cel mai frumos cadou pentru tânăra mamă care a rămas singură cu doi copii, după ce tatăl micuților a murit subit. Casa visurilor ei devine realitate! O echipă de muncitori cu o poveste tristă a început lucrările – FOTO

22 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Casa mamei eroine, Diana Condurache, prinde contur mulțumită unor oameni cu suflet mare. Echipa „Buni la toate”, formată din vecinii femeii, a ridicat pereții casei mult visate de Diana și cei doi copii, Sofia și Alberto

Visul Dianei Condurache, mama rămasă singură cu doi copii mici după ce soțul a murit în urma unui meci de fotbal, devine realitate. Tânăra mamă luptă de aproape un an să construiască o casă pentru ea și pentru copiii ei, Sofia, de doi ani, și Alberto, în vârstă de șase ani. Aceștia au rămas singuri după ce Iulian Condurache, stâlpul familiei, a decedat după o căzătură suferită în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. Acum, zece oameni cu suflet mare sunt alături de Diana și au ridicat deja pereții casei mult visate. Acești oameni își rup din timpul liber pentru a face niște copii fericiți. Echipa „Buni la toate”, formată doar din vecinii Dianei și coordonată de Iulian Neculai, face muncă voluntară pentru a aduce un zâmbet pe buzele celor mici.

„Am o echipă de constructori, toți suntem din aceeași localitate, prieteni din copilărie. Am încercat să îi țin uniți, să nu plece la muncă în străinătate, le-am arătat că și la noi se poate. Suntem zece bărbați, iar fiecare dintre colegii și prietenii mei au trecut prin greutăți, fie le-a murit un părinte în copilărie, fie au crescut fără niciunul dintre ei, iar când au aflat de povestea Dianei s-au mobilizat extraordinar. Inițiativa a fost a lor și au dorit din tot sufletul să ajutăm, iar eu nu am ezitat să ducem la capăt această misiune frumoasă. Familia Dianei merită tot ajutorul nostru. Ne învoim de la lucrări, unde avem construcții planificate, pentru a termina căsuța familiei Condurache. Suntem o echipă, iar colegii mei merită toată aprecierea”, a declarat Iulian Neculai, coordonatorul echipei „Buni la toate”.

Casa familiei Condurache mai are nevoie de acoperiș

Pereții casei sunt aproape gata, iar casa Dianei mai are nevoie de acoperiș. O altă familie cu suflet mare din Iași se oferă să monteze geamurile și ușile casei. Oamenii cu suflet mare a pus mână de la mână pentru ca Sofia și Alberto să aibă casa lor, unde să locuiască împreună cu mama lor.

„Echipa condusă de Neculai face minuni. Nu este prima dată când ajută pe cineva. Sunt niște oameni extraordinari și foarte uniți, care fac doar bine. În legătură cu Diana, mă uimește pe zi ce trece, câtă putere are și cât de muncitoare este. S-au strâns bani, oamenii au donat, dar ea economisește fiecare leuț. Din puținul lor a strâns 4.000 de lei, ceea ce nu este deloc ușor. Copiii sunt bine hrăniți, curați, bine îmbrăcați, te-ai întreba de unde are bani să îi crească atât de frumos, dar numai ea știe, săraca, câte eforturi face. Este o mamă în adevăratul sens al cuvântului și este atât de tânără.

Ne-a sunat o doamnă din Iași care dorește să cumpere geamuri pentru casă, socrul lui Neculai a donat patru paleți de bolțari, iar oamenii chiar ajută. Eu cred că aici este și mâna lui Dumnezeu, care știe câtă nevoie are Diana de ajutor și mai ales că este omul care merită să fie ajutat. Până vom ajunge la geamuri, trebuie să terminăm pereții și, cel mai important, să facem acoperișul. Diana are câțiva bani strânși, dar mai este nevoie, pentru că este foarte scump”, a declarat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești din județul Iași.

Oricine dorește să ajute la ridicarea acestei case o poate face donând în contul: RO68BRDE240SV26882152400.

Iulian Condurache a murit pe data de 26 august 2020

Reamintim că un tânăr din Iași care lucra în București, pe șantier, s-a stins după un banal joc de fotbal. Iulian Condurache avea doar 29 de ani. Familia acestuia locuia în satul Șerbești, comuna Ciortești, județul Iași. Într-o după-amiază, după ce a terminat programul de muncă, Iulian a ieșit cu câțiva prieteni la o partidă de fotbal, care avea să fie ultima. Bărbatul a alunecat pe gazonul artificial de pe teren și s-a lovit puternic la cap. Diana Condurache, soția acestuia, are 23 de ani și a rămas singură cu cei doi copii ai lor. Iulian era mai mult plecat și își vedea foarte rar copiii și soția, iar acest lucru l-a măcinat mereu.

Acasă, la Iași, familia lui Iulian se pregătea de petrecerea de un an a fetiței la care era așteptat cu multă căldură. Barbatul era fericit că a strâns bani pentru a face o petrecere frumoasă fetiței, care urma să împlinească un an, dar banii au fost folosiți pentru înmormântarea lui. Bărbatul, Diana și cei doi copii locuiau la părinții lui, unde reușise să construiască o cameră doar pentru ei. Aveau planuri mari împreună și toate au rămas acum pe umerii Dianei. Femeia și cei mici locuiesc în aceeași cameră. Diana Condurache face zilnic sacrificii pentru copiii ei. După ce a rămas văduvă și cu doi copii, femeia se descurcă foarte greu cu banii, iar cea mai mare dorință a ei este aceea de a construi o casă pentru cei mici. Economisește fiecare leu și chiar a mers pe jos aproape 10 kilometri pentru a nu cheltui 5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *