Prima pagină » Local » Cel mai fericit sensei de karate din Iași. Elevii săi au obținut rezultate excelente la Cupa Sakura de la București. Antrenorul Răzvan Popa a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan – FOTO

Cel mai fericit sensei de karate din Iași. Elevii săi au obținut rezultate excelente la Cupa Sakura de la București. Antrenorul Răzvan Popa a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan – FOTO

11 mai 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Local

În perioada 5-7 mai 2023, la București s-a desfășurat ediția a IX-a a trofeului Cupa Sakura la Karate Fudokan, eveniment organizat de Chelsea Club București și Asociația Cluburilor de Karate Fudokan din România. Cu acest prilej, senseiul Răzvan Popa a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan

400 de sportivi au fost prezenți la acest eveniment, unde și-au disputat supremația la Sala Polivalentă din Complexul Sportiv Dinamo București. Mai multe personalități de renume din karate au participat. Iașul a fost reprezentat de clubul Dojo Master, care s-a prezentat în sală cu 20 de sportivi, fiind conduși de sensei Răzvan Popa.

Sensei Răzvan Popa a primit gradul de centură neagră 6 Dan

o poză cu sensei Răzvan Popa și elevii săi

Răzvan Popa a primit gradul de centură neagră 6 Dan

Sensei Răzvan Popa a fost premiat pentru rezultatele excelente pe care le-a avut la clubul la care activează, Dojo Master Iași, dar și pentru contribuția adusă karate-ului românesc. Acesta a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan de către organizatori și a reușit să pună Iașul pe harta karate-ului românesc. Echipele din Iași care au fost prezente la această competiție s-au clasat pe primele trei locuri ale evenimentului. Această performanță nu a fost trecută cu ochii, iar totul s-a încheiat într-un mod special, cu promovarea senseiului ieșean.

„Sunt extrem de mulțumit de prestația sportivilor și numărul mare de medalii obținute, deoarece a fost o competiție grea unde au participat un număr mare de sportivi. Ca o confirmare a muncii și implicării mele în karate-ul românesc a venit distincția oferită de către Soke Ilija Iorga, care mă face să fiu onorat, recunoscător și împlinit din punct de vedere sportiv.

Am dovedit că Iașul a fost, este și va fi capitala karate-ului românesc, de aici fiind cele mai puternice cluburi la categoria de seniori, unde am concurat cu trei echipe, obținând locurile 1, 2 și 3. O prestație foarte bună au avut și cei din categorii de cadeți, juniori și copii, aceștia urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vreau să mulțumesc și organizatorilor pentru modul în care s-a desfășurat competiția și pentru cadourile oferite fiecărui participant”, a declarat Răzvan Popa, sensei la clubul Dojo Master.

Karate-ul este susținut tot mai mult în Iași

 o poză cu Răzvan Popa și elevii săi

Peste 400 de sportivi au participat la Cupa Sakura 2023

În ultima vreme, interesul pentru karate a fost din ce în ce mai ridicat pentru toate categoriile de vârstă. Nu este de mirare că, la acest eveniment, Iașul a oferit cei mai buni sportivi la mai multe categorii de vârstă. Tinerii sunt încurajați să calce pentru prima dată într-un dojo pentru a descoperi disciplina, încrederea în sine și pacea interioară. Cei mai importanți oameni din karate-ul din România și-au exprimat aprecierea pentru cluburile de karate din Iași, ce au fost prezente la evenimentul din București.

„Mă bucur că Răzvan Popa a revenit în prima scenă, l-am felicitat. După cum îi spuneam, acest rang vine cu mai multe responsabilități pentru el, ca sensei, dar și ca om. Ediția aceasta a fost una extrem de reușită, peste 400 de sportivi au fost prezenți ți sperăm ca pe viitor să avem un eveniment și la Iași, pentru că acest oraș mereu a dat sportivi de performanță în karate”, a declarat Costel Caliman, președintele World Fudokan Federation.

„Toate acestea nu ar fi fost posibile fără susținerea sponsorilor noștri, în special Primăria Bârnova, Primăria Miroslava, Murfatlar, Izocon, Cos Laboratories și Hill Center care au făcut tot posibilul ca noi să ne putem antrena și participa la cele mai importante evenimente. Îi mulțumesc extrem de mult lui Seko Ilija Iorga pentru mesajele de susținere și apreciere, care înseamnă enorm pentru mine și sportivii mei”, a adăugat Răzvan Popa.

Redăm în cele ce urmează lista completă a premianților:

Seniori:
Mihai Adăscăliței (Locul 1 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe sport, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 4 – Kata individual, Locul 3 – Kumite individual tradiţional), Ioan Adăscăliței (Locul 2 – Kumite sport Echipe, Locul 3 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Victor Tarhon Onu (Locul 1 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sportiv), Ioan Posteucă (Locul 1 – Kata echipe, Locul 1 – Kumite echipe tradiţional, Locul 1 – Kumite echipe sportiv, Locul 2 – Kumite individual sportiv, Locul 2 – Kata individual), Ionuţ Ciulin (Locul 2 – Kumite echipe sportiv, Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Fuguko masculin), Mihai Dumitrască (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 2 – Kumite echipe sportiv, Locul 3 – Kata echipe), Ionuţ Murarasu (Locul 1 – Kumite echipe tradiţional, Locul 1 – Kumite echipe sportiv, Locul 2 – Kata echipe), Daniel Tuiu (Locul 2 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite individual sport, Locul 3 – Kumite individual tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport), Paul Cocuz (Locul 3 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sportiv), Florin Zamfir (Locul 1- Kumite sportiv echipe, Locul 1 – Kumite echipa tradiţional, Locul 3 – Kumite sportiv individual).

Cadeți:
Răzvan Popă (Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport), David Grigore (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 2 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe sport), Rareş Pintea (Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport, Locul 3 – Kumite sport individual), Eduard Olaru (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport).

Copii:
Briana Dascălu (Locul 1 – Kata individual, Locul 2 – Kumite individual sportiv), Bianca Acostăchioaie (Locul 2 – Kumite individual sportiv).

Veterani:
Petruța Însurățelu (Locul 1 – Kata individual, Locul 1 – Kumite individual tradiţional, Locul 1 – Fuguko).

Așadar, Răzvan Popa se poate considera cel mai fericit sensei, sportivii săi au obținut rezultate excelente la Cupa Sakura, desfășurată la București. Pe lângă aceste rezultate, senseiul din Iași a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *