Prima pagină » International » Cel mai controversat edil! Un câine a fost ales primar. Stăpâna: „A făcut multe campanii”
Cel mai controversat edil! Un câine a fost ales primar. Stăpâna: „A făcut multe campanii”

Cel mai controversat edil! Un câine a fost ales primar. Stăpâna: „A făcut multe campanii”

06 nov. 2020, 10:59,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Un orășel din Kentucky a avut alegerile locale. Primarul este unul dintre cei mai controversați cetățeni ai localității. Nu mare le-a fost mirarea internauților atunci când vestea că un bulldog francez a devenit primar. Locuitorii și-au ales ca reprezentant al orașului pe un bulldog francez, în vârstă de șase luni.

Orășelul Rabbit Hash din Kentucky a publicat în presa locală faptul că se mândrește cu o tradiție ce are ca scos strângerea resurselor financiare pentru reparațiile necesare în comunitate.

După cum este normal, din patru în patru ani, locuitorii aleg, dintre patrupedele necuvântătoare, un „primar”. Votul are echivalentul în bani, însemnând unui dolar. Valoarea totală a banilor strânși sunt investiți în reparațiile din oraș.

Anul acesta, în 2020, Rabbit Hash și-a ales drept „primar” un bulldog francez, în vârstă de doar șase luni, pe nume Wilbur Beast. Cățelul a ieșit câștigător dupa ce a primit circa 13.000 de voturi.

Stăpâna primarului, Amy Noland, în vârstă de 43 de ani, a declarat pentru CNN că Wilbur Beast „a făcut multe campanii”, precizând că a apelat la social media și „a găzduit o mulțime de evenimente”.

Wilbur „va lua lesa” de la actualul primar, Brynneth Pawltro, un pitbull desemnat câștigător în urmă cu patru ani, în anul 2016.

Alegeri locale ciudate și în Rusia. O femeie de serviciu, aleasă din greșeală primar

O femeie de serviciu a fost aleasă din greșeală primar. Candidatul la alegerile locale, în vârstă de 35 de ani, a ieşit câştigătoare fără să se gândească o secundă la acest aspect. Aceasta a candidat „de formă” pentru ca edilul în funcție la acel moment a rugat-o să fie contracandidatul sau. Această decizie a fost luată pentru a se întruni numărul minim de doi candidați. Nimeni nu se aştepta ca o greşeală să devină realitate. Astfel, alegerile locale au fost câştigat de femeia de serviciu a primăriei.

Mariana Udgodskaya, femeie de serviciu de patru ani la primăria din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia. A şters praful şi a spălat cu mopul în birourile clădirii administraţiei locale, iar peste noapte a devenit primar.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, va înlocui produsele de curățenie cu scaunul șefului.

Edilul Nikolai Loktev, din partidul pro-Kremlin Rusia Unită, nu avea concurenta la alegerile din Povalikhino. În altă ordine de idei, pentru că nu există nicio persoană din comună care să se înscrie la alegeri, edilul a convins-o pe Marina Udgodskaya să candideze pentru a-i fi „rivală”.

Doar aşa, se îndeplinea cerința minimă de doi candidați pentru a se putea desfășura alegerile.

Numai că acest plan i-a fost dat complet peste cap lui Nikolai Loktev, după ce femeia de serviciu a câştigat cu o diferență de scor imensă.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat un membru al comisiei electorale din Povalikhino.

„El a fost uimit și ea a fost uluită!”, a declarat și o localnică. Ea spune că l-a auzit personal pe primarul Loktev cerându-i femeii de serviciu să candideze împotriva sa.

Caz ciudat în România. Primarul de la Deveselu deși era mort a câștigat alegerile locale

Un alt caz tragico-comic a avut loc la alegerile locale din România.

În județul Olt, la Deveselu, localitatea scutului antirachetă, pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului decedat de coronavirus înainte cu două săptămâni de alegerea edilului. Culmea, mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate. Ion Aliman a ieșit învingător pe data de 27 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`