Prima pagină » Turism » Info Turism » Cel mai ciudat hotel din Coreea de Nord. Cum arata interiorul – VIDEO
Cel mai ciudat hotel din Coreea de Nord. Cum arata interiorul - VIDEO

Cel mai ciudat hotel din Coreea de Nord. Cum arata interiorul – VIDEO

27 mart. 2020, 12:16,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:63543;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cel mai ciudat hotel din Coreea. Una dintre cele mai emblematice clădiri din cea mai închisă tara de pe Glob, Coreea de Nord, este un hotel. În capitală, printre numeroasele construcţii comuniste, o clădire domina cerul. Este vorba despre un hotel construit în formă de piramidă. Cel mai neobişnuit aspect al său nu este vârful foarte înalt sau design-ul „faraonian„, ci faptul că este complet … goală.

Cel mai ciudat hotel din Coreea. Construit în 30 de ani

Hotelul Ryugyong are 105 etaje iar durata de construcţie s-a întins pe 30 de ani. Costurile au fost evident mari, respectiv impresionantă suma de 685 de milioane de euro.

Construcţia a început în anul 1985 şi a fost susţinută financiar de investitori egipteni, scopul fiind de a crea cel mai înalt hotel din lume.

Un singur grup de turişti a avut până acum permisiunea din partea autorităţilor nord-coreene de a intra în această imensă „scoica” în 2012, printre care s-a aflat şi Simon Cockerell, directorul agenţiei Koryo Tours. El a vizitat Coreea de Nord până acum de 161 de ori.

„Am fost de foarte multe ori în Coreea de Nord, iar acea clădire a fost întotdeauna o parte din cerul Phenianului. Întotdeauna am fost interesat de ceea ce e acolo şi am pus întrebări despre asta. Iar cineva pe care îl cunoşteam avea un contact la compania care administrează clădirea din punctul de vedere al managementului, iar ei mi-au aranjat o vizită acolo”, spune Simon.

Lucrările sunt neterminate

Interesant este faptul că i s-a permis să facă o serie de fotografii. În pozele realizate în interiorul hotelului se vede că multe din suprafeţele gigantului de sticlă şi beton sunt neterminate, iar pereţii sunt nefinisaţi.

Simon Cockerell este de părere că hotelul nu va fi gata prea curând.

„Nu prea se lucrează acolo în momentul ăsta. Poate că sunt unele lucrări mici, dar nu se întâmplă nimic major acolo”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *