Prima pagină » National » Cel mai căutat hacker din Spania a fost prins în România. Folosea 55 de identități false
Cel mai căutat hacker din Spania a fost prins în România. Folosea 55 de identități false

Cel mai căutat hacker din Spania a fost prins în România. Folosea 55 de identități false

06 iun. 2024, 13:00,
în National

Hacker-ul care a spart peste 300 de conturi bancare a fost prins în România. Spaniolul a reușit să fure peste 10 milioane de dolari pe care i-a investit în criptomonede.

Un bărbat de cetățenie spaniolă aflat pe lista de „Most Wanted” a Poliției Spaniole a fost prins miercuri, 5 iunie, în România, într-o locuință de la periferia Capitalei.

Investigația a durat aproape 3 ani și a descoperit peste 300 de păgubiți

Ancheta a pornit când 5 persoane din Spania au depus plângere că le-au fost atacate conturile bancare prin aplicația de mesagerie WhatsApp.

Activitatea infracțională a bărbatului s-a desfășurat și pe teritoriul României, unde acesta a falsificat peste 55 de cărți de identitate pe care le-a folosit pentru a deschide sute de conturi bancare, utilizate pentru spălare de bani.

De asemenea, individul spărgea conturi de WhatsApp, iar apoi cerea diverse sume de bani contactelor din agenda victimelor.

55 de identități furate cu care a mutat peste 10 milioane de euro

Investigațiile au permis identificarea a cinci membri ai bandei din provinciile Murcia, Málaga, Alicante și Tenerife, dintre care patru au fost investigați.

Tragând acel fir, ei au ajuns la liderul organizației, principalul autor al escrocherilor și destinatarul final al banilor: un cetățean spaniol originar din Murcia. El a fost prins în România, după ce a fugit din țară.

Bărbatul cumpărase o imprimantă industrială pentru a tipări acte de identitate falsificate cu care ulterior și-a deschis conturi bancare cu care făcea spălare de bani.

În total, calculează anchetatorii, acesta a deschis sute de conturi folosind peste 55 de identități furate cu care a mutat peste 10 milioane de euro. Apoi a investit acești bani în achiziția de criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024