Fiecare dintre noi se poate confrunta cu problema paraziților intestinali, iar pentru asta există mai multe tratamente medicamentoase, însă mulți vor să știe care este cel mai bun tratament pentru viermi intestinali.
Paraziții intestinali sunt specii vii care trăiesc în interiorul unui organism viu și se hrănesc cu substanțele nutritive ale acestuia. Aceștia ajung în corp pe calea aerului, apei sau prin mâncare și se hrănesc cu substanțele nutritive din alimentele consumate, dar și cu mucoasa zonei unde se stabilesc. De obicei, aceștia se stabilesc în intestin deoarece acesta prezintă mediul ideal pentru dezvoltarea și multiplicarea lor.
Paraziții intestinali eliberează toxine în sânge, reducând rezistența organismului în lupta cu afecțiunile, astfel, aceștia nu numai că provoacă afecțiuni dar agravează și afecțiunile deja existente.
Care sunt simptomele pentru viermii intestinali
Paraziții intestinali pot trăi în tractul digestiv ani de zile fără să cauzeze vreun simptom.
Simptomele parazitozei intestinale sunt greu sesizabile, iar în momentul în care aceștea se simt deja, numărul paraziților din intestine este foarte mare.
Principalele simptome care apar în cazul persoanelor care au viermi intestinali sunt durere abdominală, diaree, constipație, balonare și gaze intestinale, stări de greață, stări de vomă, dizenterie, mâncărimi anale, dureri de stomac, oboseală și somnolență.
Alte simptome ale prezenței viermilor intestinali în organism pot fi pierderea în greutate, eliminarea paraziților cu materia fecală, lipsa poftei de mâncare, alergii la alimente sau sensibilitate, anemie sau carență de fier.
În cazul în care copiii au viermi intestinali, simptomele pot fi apariția unor vezicule în interiorul buzei inferioare, neliniște în timpul nopții, scrâșnirea dinților în timpul nopții, cearcăne, hiperactivitate, durere de cap, sensibilitate la lumină, convulsii ale pleoapelor, sângerare gingivală, nazală, rectală și mâncărimi anale.
Cel mai bun tratament pentru viermi intestinali: Metode eficiente care te vor scăpa de paraziți
Medicamentele prescrise pentru tratarea infecțiilor helmintice sunt eficiente, însă marea lor problemă este că pot produce unele efecte adverse relativ severe, precum vărsături, dureri abdominale intense, diaree, stări de greață.
Parazitoza nu trebuie neglijată, dacă aceasta nu este trată la timp viermii se pot înmulți exagerat afectând organe importante. Viermii pot afecta inima și creierul, punând în pericol viața.
Pentru a evita dezvoltarea paraziților este recomandat să luați periodic remedii naturale pentru profilaxia intestinală. Este dovedit că remediile naturale sunt mult mai sănătoase decât tratamentele medicamentoase. De asemenea, acestea sunt ușor de suportat de către organism și prezintă avantajul că pot fi administrate și zi de zi.
Alimente precum usturoi, menta sau semințele de dovleac sunt foarte ușor de folosit în diferite salate și alte mâncăruri. Aceste remedii sunt cunoscute de pe vremea bunicii. Sunt recomandate persoanelor care intră în contact cu animalele, copii sau persoanele în vârstă și adulții care mănâncă în oraș.
Cimbrul se folosește sub forma unei infuzii în apă clocotită sau sub forma uleiului volatil, de la farmacie. Acest remediu naturist are proprietăți vermifuge. Pentru a prepara ceaiul contra viermilor intestinali se folosește o lingură de cimbru uscat într-un ceainic mare de 300 ml de apă clocotită.
Alte leacuri bătrânești care te vor ajută să scapi de viermii intestinali
Ceaiul din cimbru se administrează zilnic timp de o lună, dimineața și seara. Este recomandat să-l bei înainte de masă.
Laptele cu mentă este o combinație mai ciudată dar foarte eficientă în tratarea viermilor intestinali. Pentru a pregăti acest remediu aveți nevoie de 4 tulpini și 10 frunze verzi de mentă. De asemenea, de 100 ml de lapte, parțial degresat și o lingură de miere. Toate ingredientele se pun într-un ibric și se fierb.
După ce amestecul s-a răcit poți să adaugi și mierea. Remediul se ia cu o oră înainte de micul dejun, iar procesul trebuie repetat la 7 zile.
Uleiul de măsline cu usturoi este cunoscut pentru efectul de eliminare a viermilor din intestine. Remediul poate fi consumat zilnic, sub formă de ulei aromat. Pentru a prepara remediul ai nevoie doar de 500 ml ulei de măsline și 3 căței de usturoi, decojit.
Cățeii de usturoi sunt ușor zdrobiți cu un ciocan de bucătărie, apoi se pun într-o sticlă cu dop unde se adaugă și uleiul. Dacă dorești poți să adaugi și o ramură de rozmarin pentru a aroma amestecul. Sticla trebuie păstrată într-un loc uscat, fără umiditate, timp de cel puțin 10 zile.
Este recomandat să administrați uleiul crud în salate, în care adăugați zilnic și semințe crude de dovleac.
Un alt ceai foarte bun pentru tratarea viermilor intestinali este cel de hrean, care reprezintă un remediu foarte folosit de bunicii noștri. Pentru a pregăti ceaiul este nevoie de 1 litru de apă și 4 linguri de frunze uscate de hrean. Dup ce a fiert apa se adaugă cele 4 linguri de frunze de hrean uscate, se lasă timp de 5 minute, se strecoară și se iau 2 sau 3 căni pe zi.
Este dovedit că remediile naturiste sunt cel mai bun tratament pentru viermi intestinali. Acestea produc un efect imunoprotector foarte puternic astfel încât infecția să nu recidiveze. De asemenea, este foarte important să se facă o curățenie generală a locuinței. Aceasta este necesară pentru a elimina complet orice larve rămase pe diferite suprafețe.