Prima pagină » Sanatate » Cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicală: Ce ne recoamndă medicii

Cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicală: Ce ne recoamndă medicii

11 nov. 2021, 13:27,
în Sanatate

Spondiloza cervicală este tot mai des întâlnită, peste 80%dintre persoanele cu vârsta de peste 40 de ani prezentând această afecțiune. Persoanele care sunt afectate de această boală sunt interesate să știe care este cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicală.

Spondiloza sau osteoartritaspinală este o afecțiune destul de întâlnită. D obicei, aceasta nu este gravă, dar asta nu înseamnă că nu este dureroasă. Spondiloza este mai mult un termen descriptiv decât un diagnostic clinic.

Spondiloza este, de obiei, privită ca un fenomen de îmbătrânire deoarece înaintarea în vârstă face ca oasele și ligamentele din coloana vertebrală să se uzeze. În plus, discurile intervertebrale se degradează și slăbesc ducând la lahernii de disc si discuri bombate. Spondiloza poate afecta orice regiune a coloanei vertebrale, precum zona cervicală, toracică sau lombară.

În marea majoritate a cazurilor, spondiloza nu necesită intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale.

Modul în care apare îmbătrânirea variază de la o persoană la alta, efectele asupra coloanei putând să apară mai devreme, în tim pce alte persoane s-ar putea să nu prezinte dureri la nivelul coloanei deloc.

grafica persoana care sufera de spondiloza cervicala

Care sunt simptomele spondilozei

Simptomele spondilozei depind de locul în care coloana vertebrală este afectată.

Astfel, pot să apară de la simple dureri la unele severe în zona cervicală. Acestea pot fi durere care se răspândește la umeri, brațe, mâini sau degete, rigiditate dimineața la gât sau umăr, amorțeala gâtului sau umărului, slăbiciune sau furnicături în gât, umeri, brațe, mâini sau degete, durere de cap resimțită în ceafă, pierderea echilibrului, dificultăți la înghițire.)

În zona toracică, pot să apară durere în secțiunile superioare și medii ale spatelui, durere ce apare la îndoirea și extinderea corpului, rigiditate la spate la coborârea din pat.

Pentru zona lombară, simptomele pot consta în durere care apare și dispare, rigiditate la spate, durere care scade după odihnă, slăbiciune sau amorțeala în partea de jos a spatelui, slăbiciune, amorțeală sau furnicaturi la nivelul spatelui, picioarelor sau tălpilor.

persoana careia i se aplica un tratament pentru spondiloza cervicala

Cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicală: Exerciții și aplicarea unui guler cervical

Pentru taratea spondilozei, foarte important de știut este ce parte a coloanei vertebrale este afectată. Spondiloza cervicală poate fi tratată cu exerciții și aplicarea unui guler cervical. În plus, poate fi necesară stimularea nervoasă electrică transcutanată, aplicarea de căldură, exerciții și analgezice.

În anumite cazuri, pacienții pot fi supuși unei anumite intervenții chirurgicale pentru a obține o ușurare completă a simptomelor de spondiloză.

Atunci când este vorba despre cazurile mai puțin complicate de spondiloză toracică, pentru acestea se recoamndă terapie conservatoire, dar există și varianta intervențiilor non-chirurgicale. Aceste tratamente pentru spondiloza toracică pot consta în înjecții cu cortizon, prescripții pentru relaxare musculară, medicamente narcotice, medicamente fără prescripție medicală pentru durere sau inflamație, aplicarea de căldură sau gheață, stimularea electrică și unele exerciții fizice.

grafica persoana care sufera de spondiloza cervicala

Proceduri pentru tratarea spondilozei

În anumite cazuri, medicul poate recomanda acupunctura pentru reducerea durerii.

O altă soluție poate fi kinetoterapie. Severitatea simptomelor va determina dacă este necesar să faceși terapia în spital sau în ambulatoriu.

Fizioterapia poate ameliora durerea dacă este utilizată în combinație cu medicamente.

Hidroterapia poate trata o varietate de tulburări legate de durere osoasă și articulară folosind efectele apei de ameliorare a presiunii și durerii.

grafica persoana care sufera de spondiloza cervicala

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024