Prima pagină » Sanatate » Cel mai bun tratament naturist pentru ciuperca unghiei. Iată cum scapi de onicomicoză

Cel mai bun tratament naturist pentru ciuperca unghiei. Iată cum scapi de onicomicoză

26 apr. 2022, 08:58,
în Sanatate

Cauți cel mai bun tratament naturist pentru ciuperca unghiei? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În acest articol, îți vom dezvălui cum să scapi de onicomicoză, pe cale naturală, pentru ca tu să te poți bucura de unghii frumoase și sănătoase.

Ciuperca unghiei sau onicomicoza este o infecție de tip fungic, cauzată de trei clase de fungi: dermatofiții, ciupercile și fungii nondermatofitici. Această afecțiune este destul de frecventă și contagioasă, estimându-se că între 2% și 18% din populația lumii se confruntă cu onicomicoză la un moment dat. Inițial, afecțiunea se manifestă prin apariția unor pete de culoare alb-gălbuie sub vârful unghiei, iar mai apoi prin rugozitatea, opacitatea sau îngroșarea unghiei.

De asemenea, printre semnele comune ale instalării infecției, se numără: albirea unghiei şi decolorarea acesteia până la o culoare galben-maronie, apariția unor striuri și zone galbene în centrul unghiei, fragilitatea, sfărâmarea, desprinderea unghiei, pungă de puroi sub unghie, inflamaţie periunghială, degete sunt formă de bulb sau miros neplăcut.

unghii cu ciuperci la picioare

Ciuperca unghiei sau onicomicoza este o infecție de tip fungic, cauzată de trei clase de fungi: dermatofiții, ciupercile și fungii nondermatofitici.

Cel mai bun tratament naturist pentru ciuperca unghiei

Nu există un singur tratament naturist pentru ciuperca unghiei, ci trei. Acestea sunt: uleiul de cimbru, oțetul din cidru de mere și uleiul de arbore de ceai.

Uleiul de cimbru

Încă din cele mai vechi timpuri, uleiul de cimbru este utilizat în scopuri medicale, grație proprietăților sale antimicrobiene și antioxidante. Acestea l-au făcut tratamentul ideal pentru infecțiile pielii, dar și pentru infecțiile fungice ale unghiei. Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături de ulei de cimbru pe zonale infectate, de două ori pe zi, până când infecția dispare.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este antifungic, antibacterian și antiviral. Poate fi băut, dar și aplicat local. Iată cum: amestecă două linguri de oțet într-o cană cu apă și consumă de trei ori pe zi (echilibrează pH-ul) sau amestecă două linguri de oțet cu o lingură de apă și aplică, de trei ori pe zi, pe unghia infectată.

Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este extraordinar pentru orice tip de infecție a pielii. Este antiviral, antiseptic și antimicrobian și poate fi aplicat direct pe piele sau poate fi amestecat cu ulei de măline, ulei de migdale dulci sau ulei din semințe de struguri (la unele persoane poate crea arsuri dacă este aplicat direct pe piele).

Pe lângă faptul că te scapă de onicomicoză, uleiul de arbore de ceai este util și pentru tratarea mușcăturilor de insecte, a tăieturilor, zgârieturilor, aftelor, herpesului și chiar a candidozei.

unghii infestate cu ciuperci

Nu există un singur tratament naturist pentru ciuperca unghiei, ci trei. Acestea sunt: uleiul de cimbru, oțetul din cidru de mere și uleiul de arbore de ceai.

Sfaturi pentru a preveni ciuperca unghiei

Pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor, mergi doar la acele saloane de pedichiură, unde se dezinfectează tot instrumentarul metalic sau unde se utilizează instrumente de unică folosință (sau, și mai bine, stai departe de aceste saloane).

Ai grijă ca, în permanență, să ai mâinile și picioarele uscate. Mai mult, folosește încălțăminte cu vârful expus sau aerisit. Adoptă o dietă echilibrată, cu multe fructe proaspete, legume și grăsimi sănătoase.

Dacă, totuși, ai contactat o ciupercă, începe tratamentul imediat. În cazul în care remediile naturiste nu funcționează, încearcă tratamentul cu Clotrimazol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *