Prima pagină » Culinar » Cel mai bun ștrudel cu dovleac! Veți dori să faceți această rețetă în fiecare zi

Cel mai bun ștrudel cu dovleac! Veți dori să faceți această rețetă în fiecare zi

23 sept. 2024, 12:48,
Redacția BZI în Culinar

Mirosul de toamnă este definit prin mirosul de ștrudel cu dovleac proaspăt copt sau chiar o plăcintă. Pregătit în cuptor pentru diferite rețete de deserturi, acesta poate fi adăugat în orice prăjitură transformând-o într-un desert suculent cu aromă de scorțișoară.

Unul dintre cele mai bune deserturi poate fi un ștrudel cu dovleac care se poate face oricând în timpul anului, dar doar toamna și iarna, are altă savoare. O casă care miroase toamna a acest preparat alături de mirosul de vanilie și scorțișoară, este o casă de poveste.

Cum să faci cel bun ștrudel cu dovleac

Este sezonul dovlecilor și nu ezităm să-i includem în preparatele noastre pentru că prea buni sunt. Ne oferă atât gust și aromă deosebite, dar și culoare tare plăcută. Pe lângă acestea mai au și multiple beneficii asupra sănătății organismului.

Dovleacul este ingredientul special al toamnei și poate fi folosit într-o varietate de rețete. Unul dintre cele mai bune deserturi poate fi ștrudelul cu dovleac, asa că mai jos ai tot ceea ce trebuie să știi ca să pregătești acasă un ștrudel aromat cu umplutură de dovleac.

Secretul unui ștrudel cu dovleac gustos este dovleacul și cantitatea. Alege un dovleac dulce, de obicei dovlecii cu coajă portocalie sau gri-verzuie sunt cei mai dulci. Dacă vrei să termini această rețetă mai repede poți face acest desert cu aluat foietaj din comerț, însă dacă dispui de timp, poți încerca o variantă cu aluat pregătit în casă.

Astfel că pentru aluat ai nevoie de 250 gr făină, 40 ml apă minerală, 50 gr iaurt, 2 – 3 linguri ulei de măsline, 20 gr unt, 1 ou și un praf de sare.

Pentru umplura de la ștrudel ai nevoie de 500 gr dovleac fără coajă, 1 cubuleț de unt, 10 linguri zahăr, un praf de sare, 1 – 2 lingurițe scorțișoară și 2 – 3 pliculețe zahăr vanilat.

Instrucțiuni de preparare

Pentru început se curăță dovleacul de coajă și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă și se zdrobește cu blenderul, se pune untul și se amestecă până capătă consistența unui piure.

Se lasă apoi să se răcească. Se pune într-un bol făină, se face o adâncitură și se adaugă următoarele ingrediente, oul, sarea, uleiul untul, iaurtul și apa. Se amestecă până se obține un aluat pufos și ușor de modelat.

Se lasă câteva minute la frigider, împachetat în folie de plastic, iar după ce s-a racit, piureul de dovleac se amestecă cu zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat.

Între timp, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180°C și se tapetează tava cu unt și cu făină. Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul și se porționează. Fâșiile de cocă se umplu cu amestecul de dovleac, se rulează și se lipesc la capete să nu se desfacă.

Pentru un aspect mai plăcut, se ung cu ou bătut și se bagă la cuptor. După ce s-au scos din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr și se poate servi chiar și cu dulceață de roșii cherry. Mai mult de atât, acest ștrudel cu dovleac se poate servi cu cremă de iaurt și diferite condimente pentru a crea un gust de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024