Prima pagină » Culinar » Cel mai bun sos pentru friptura de pui. Cum să oferi preparatului din carne mai multă savoare

Cel mai bun sos pentru friptura de pui. Cum să oferi preparatului din carne mai multă savoare

09 nov. 2023, 11:19,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun sos pentru friptura de pui. Pentru a obține o friptură fragedă, suculentă și extrem de gustoasă trebuie să folosim câteva condimente aromate, iar succesul culinar va fi garantat. Iată cum să oferi preparatului din carne mai multă savoare.

Cel mai bun sos pentru friptura de pui

Când vine vorba de gustoasa friptură de pui, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a obține o friptură gustoasă, fragedă și cu o savoare aparte, o putem servi alături de un sos aromat, dulce, picant sau acrișor.

Pe lista sosurilor preferate pentru friptura de pui se află sosul de ciuperci, sosul de roșii, sosul de ghimbir, sosul de usturoi, sosul de miere și muștar sau sosul barbecue.

Aceste sosuri ne vor ajuta să completăm de minune aroma preparatului și cu siguranță îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Aceste sosuriv merg și la carnea de porc făcută la cuptor. Fripturile din carne de porc sau de pui pot fi servite și cu o salată asortată.

Pentru iubitorii de delicii culinare rafinate putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest fel de mâncare este savuros, are un aspect deosebit și poate fi servit la mesele festive alături de alte bucate alese.

Rețete de sosuri fine și aromate

Unul dintre cele mai apreciate sosuri pentru friptură este cel de ciuperci. Pentru acesta vom avea nevoie de 100 g de ciuperci, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de ulei, 200 ml de smântână, 100 g de unt, sare și piper măcinat.

Mai întâi se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se călește cu un pic de ulei. În tigaie se adaugă și usturoiul strivit apoi se adaugă ciupercile curățate și tocate. Se lasă totul la călit pentru ca ciupercile să lase zeamă. Se scoate usturoiul după aceea și se adaugă smântâna. Când toate au fiert suficient, se ia tigaia de pe foc, se lasă la răcit ușor apoi se mixează totul cu un blender pentru a obține un sos fin. Se condimentează cu sare și piper apoi se servește sosul aromat împreună cu delicioasa friptură de pui.

La fel de bine putem face un sos de roșii. Pentru acesta vom folosi 300 g de roșii bine coapte, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 1 linguriță de zahăr, sare, piper, oregano și busuioc proaspăt.

Într-o tigaie se pune usturoiul la călit ușor apoi se adaugă oregano și roșiile tocate mărunt. După ce capătă o textură moale se adaugă zahărul și sarea împreună cu un pic de piper măcinat. La final se pune bucuiocul proaspăt rupt în bucățele apoi se mai lasă la fiert câteva minute. Sosul aromat de roșii merge de minune cu friptura fragedă și gustoasă.

Dacă vrem să pregătim acasă o friptură de pui fragedă și aromată la cuptor, putem pregăti și un sos dulce, picant sau acrișor, care va completa savoarea preparatului. Rețetele de sosuri și garnituri gustoase pentru friptură sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele și gustul fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *