Prima pagină » Sanatate » Cel mai bun sirop pentru viermișori la copii. Etapele terapiei pentru a scăpa de paraziți

Cel mai bun sirop pentru viermișori la copii. Etapele terapiei pentru a scăpa de paraziți

10 mai 2022, 09:58,
în Sanatate

Aproape fiecare persoană cel puțin o dată în viață a căutat cel mai bun sirop pentru viermișori la copii. Cel mai adesea, în aproape 80% dintre cazuri, infecția apare la vârsta școlară sau mai devreme. Potrivit specialiștilor, bolile parazitare cauzate de viermi, sau helmintiazele, se află pe locul patru în lista bolilor care provoacă cele mai mari daune sănătății populației Pământului.

Primele trei sunt diareea, tuberculoza și diferite tipuri de ischemie, precum infarct, accident vascular cerebral. În fiecare an, în corpul fiecărui al doilea locuitor al planetei se instalează helminți ai unuia dintre cele trei genuri principale. Viermii rotunzi sunt diagnosticați la 1,2 miliarde de oameni, anchilostomii la 900 de milioane, tricocefali la aproape 700 de milioane. Și în total, există 256 de specii de viermi care parazitează în corpul uman, dintre care 98 se găsesc pe teritoriul României și al țărilor învecinate. Cel mai adesea, 18-20 de specii devin cauza bolii, în principal oxiuri, viermi rotunzi, viermi bici, tenia pigmei și combinația lor.

mai multi viermisori intestinale intr-un recipient de laborator

Semnele helmintiazelor sunt ușor confundate cu manifestările altor boli

Cum intră helmiții în corpul uman. Primele semne că în stomacul copilului tău s-au instalat viermii

Modalitățile prin care helminții intră în corpul uman sunt diferite. De cele mai multe ori, aceștia pătrund prin alimente. Ouăle paraziților pot fi pe legume nespălate, fructe și în carne. Prin apă, în corpurile de apă se găsesc larve de helminți, pot pătrunde în organism prin înghițirea accidentală a apei sau prin consumul de apă nefiltrată. Prin piele, când ești mușcat de insecte, mergi fără pantofi sau stai întins pe pământ.

Desigur, părinții nu verifică în mod regulat dacă există fragmente de viermi, ouăle și larvele acestora în fecalele copilului și, în plus, este extrem de dificil să le vezi și să le recunoști. Uneori nici măcar analiza nu arată nimic. Viermii își depun ouăle la intervale diferite și nu este un fapt că larvele vor cădea în acel fragment de fecale care este transferat pentru cercetare.

mainele unei persoane sub mainele unui copil care isi spala mainele

Ouăle paraziților pot fi pe legume nespălate, fructe și în carne

Semnele helmintiazelor sunt ușor confundate cu manifestările altor boli. Cu toate acestea, părinții ar trebui să fie atenți dacă copilul se simte slab, îl doare capul și obosește repede, vânătăi formate sub ochi, există o pierdere a poftei de mâncare și a greutății, vărsături, greață sau febră. De asemenea, printre simptomele cele mai frecvent întâlnite care semnalează infecția este faptul dacă copilul suferă de constipație sau diaree, are o durere de stomac și erupțiile pe piele au început ca o alergie. Uneori copilul prizintă mâncărime în anus și un miros neplăcut din gură.

Acestea sunt semnale pentru a arăta copilul medicului și a face analize. După cum sa menționat mai sus, direct în tratamentul viermilor pentru copii sunt selectați în funcție de tipul de helminți și de alți factori.

Cel mai bun sirop pentru viermișori la copii. Metodele de tratament și contraindicațiile acestora

Terapia poate avea loc în mai multe etape, pe lângă medicamentele antihelmintice, medicul poate prescrie enterosorbenți, cum ar fi Allohol, Enterosgel, Polysorb, pentru a elimina mai întâi deșeurile toxice ale viermilor din organism.  De asemenea, sunt prescrise probiotice, acestea pot fi iaurturi cu conținutul lor sau preparate cu lacto și bifidobacterii. Sunt necesare pentru a normaliza activitatea tractului gastric după administrarea de medicamente antihelmintice.

medic care apasa pe burta unui copil culcat pe un pat de spital

Cu siguranță, copilul tău va trebui să administreze antihistaminice, pentru a suprima sau a preveni dezvoltarea alergiilor care apar cu helmintiaza

Cu siguranță, copilul tău va trebui să administreze antihistaminice, pentru a suprima sau a preveni dezvoltarea alergiilor care apar cu helmintiaza. Glucocorticosteroizi acestea sunt luate pentru a suprima reacția excesivă a sistemului imunitar atunci când boala este severă.

În lista de medicamente pentru combaterea viermișorilor, există patru medicamente esențiale albendazol, mebendazol, levamisol și pirantel. Medicamentele cu helminți în sine nu au practic contraindicații, dacă medicul vede că este necesar să le folosească. Cu toate acestea, ele pot fi periculoase în cazul bolilor concomitente ale sângelui, sistemului nervos, tumorilor, bolilor de sânge – în astfel de cazuri, problema alegerii și prescrierii terapiei este decisă individual.

Uneori cel mai bun sirop pentru viermișori la copii nu este suficient pentru a trata boala. Astfel, este necesar un curs complex, luarea diferitelor medicamente cu întreruperi de câteva zile. Combinațiile sunt selectate de medic. Pastilele pentru viermi pentru copii sunt de obicei prescrise după ce copilul împlinește vârsta de trei ani, când deja le poate înghiți singur. Pentru bebeluși, preparatele în suspensie sunt mai potrivite.

persoana care toarna pastile din recipient in palma

Terapia poate avea loc în mai multe etape, pe lângă medicamentele antihelmintice, medicul poate prescrie enterosorbenți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`