Prima pagină » Sanatate » Cel mai bun sirop de tuse. Calmează iritația și inflamația cu acest amestec imbatabil
Cel mai bun sirop de tuse. Calmează iritația și inflamația cu acest amestec imbatabil

Cel mai bun sirop de tuse. Calmează iritația și inflamația cu acest amestec imbatabil

27 oct. 2023, 11:34,
în Sanatate

Cel mai bun sirop de tuse poate fi preparat în doar câteva minute. Este făcut din 5 ingrediente simple, dar cu efecte puternice, pe care probabil le aveți deja în cămară. Dacă tusea a pus stăpânire pe voi odată cu scăderea temperaturii de afară, nu vă impacientați! În loc să cumpărați medicamente din farmacie pentru a trata simptomele răcelii, vă puteți crea propriul sirop cu efecte și proprietăți extraordinare, totul din ingrediente naturale.

Cel mai bun sirop de tuse natural

Este știut faptul că regimul alimentar este foarte important, iar proprietățile anumitor ingrediente sunt binecunoscute și mult apreciate. Studiile sugerează că anumite alimente pot contribui la reducerea inflamației cronice. Printre acestea regăsim uleiul de măsline, anumite tipuri de fructe de pădure, fructe, legume, condimente și pește. Chiar și nivelurile scăzute de inflamație pe termen lung pot duce la apariția bolilor.

Faceți tot posibilul pentru a ține sub control inflamația, alegând o gamă largă de alimente delicioase, bogate în antioxidanți. Consumul de alimente cât mai aproape de starea lor originală și alegerea unei varietăți de alimente colorate poate ajuta la furnizarea mai multor nutrienți antiinflamatori. Ardeii, ciocolata neagră, peștele și uleiul de măsline extravirgin sunt doar câteva dintre alimentele care vă pot ajuta să reduceți inflamația și să preveniți riscul de îmbolnăvire.

Atunci când cumpărați siropuri de tuse din farmacie, veți găsi adesea ingrediente nedorite în sticluță. De exemplu, multe folosesc coloranți alimentari artificiali, care sunt în strânsă legătură cu dezvoltarea de sindrom hiperkinetic și tulburări specifice de învățare. Uneori veți găsi îndulcitori artificiali și aditivi de care nu avem nevoie atunci când încercăm să combatem tusea! Acest remediu natural de casă este o modalitate sigură de a ameliora rapid și convenabil iritația și inflamația din organism. În plus, această rețetă de sirop de tuse făcut acasă conține ingrediente puternice care stimulează sistemul imunitar astfel încât organsimul să se recupereze mai repede.

Preparare, dozaj și mod de administrare

Pentru prepararea siropului aveți nevoie de câteva ingrediente simple, precum 1 1/2 căni de miere naturală, 1/2 cană ulei de măsline extra virgin, sucul a 5 lămâi, 1 linguriță scorțișoară măcinată și 1/2 linguriță ghimbir măcinat.

Cel mai bun lucru la acest remediu natural pentru tuse este simplitatea sa. Recomandăm folosirea unui storcător de citrice pentru a vă face procesul de stoarcere a lămâilor rapid și ușor. Apoi, pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un ibric mic și amestecați până când se combină bine. În final, transferați amestecul într-un borcan de sticlă cu capac etanș. Puteți să păstrați siropul de tuse făcut acasă în frigider sau pe raftul din cămară. Atenție, când se păstrează în frigider, uleiul de măsline se va solidifica și va trebui readus la temperatura camerei înainte de administrare. Agitați bine înainte de fiecare utilizare.

Deoarece nu există efecte secundare asociate cu acest sirop natural pentru tuse, îl puteți lua ori de câte ori aveți nevoie. Pentru adulți și copii, 1-2 linguri înainte de culcare vor ajuta la reducerea tusei și congestiei pe parcursul nopții. Acesta poate fi folosit și pe parcursul zilei, ori de câte ori este necesar. Cel mai bun sirop de tuse nu este recomandat pentru copiii sub 1 an deoarece conține miere. Puteți încălzi ușor siropul la foc mic înainte de utilizare, dar acest lucru nu este obligatoriu. Pentru a face asta, pur și simplu puneți siropul într-un pahar mic și apoi într-o cratiță cu apă și încălziti-l la foc mediu la bain-marie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *