Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Cel mai bun leac natural pentru psoriazis
Cel mai bun leac natural pentru psoriazis

Cel mai bun leac natural pentru psoriazis

25 mai 2015, 22:34,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57527;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Multi considera psoriazisul o afectiune a pielii, insa in realitate, este mai mult decat o simpla eruptie cutanata. Este o boala autoimuna. Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand o persoana are psoriazis, celulele T (un tip de celule albe din sange care lupta impotriva „invadatorilor” precum bacteriile si virusurile) declanseaza o reactie eronata in celulele pielii.

Rezultatul acestei reactii este formarea de noi celule ale pielii in doar cateva zile, in loc de saptamani, cum ar fi normal. Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel incat acestea se aduna pe suprafata pielii si formeaza leziuni.

9 remedii naturiste pentru psoriazis

Simptomele psoriazisului

Leziunile variaza ca aspect, in functie de tipul de psoriazis: cu placi (sau vulgaris), gutos, pustular, inversat (sau flexural) si eritrodermic. Aproximativ 80% dintre persoanele care traiesc cu psoriazis au placi (psoriasis vulgaris). Aceasta forma cauzeaza aparitia unor portiuni de piele groasa, solzoasa care pot fi albe, argintii, rosii. Aceste placi se pot dezvolta oriunde pe piele, insa cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombara si pe scalp.

Cei care sufera de psoriazis au un risc crescut de boli cronice precum diabetul de tip 2, hipertensiune arteriala, Parkinson, probleme de vedere, ca sa nu mai vorbim de repercusiunile psihologice.

Cei mai multi oameni nu stiu de fapt multe despre psoriazis, si vad aceasta boala ca o eruptie cutanata contagioasa. Nu este asa. Nu puteti lua psoriazis prin atingerea cuiva care are afectiunea, prin inotul in aceeasi piscina sau prin contact intim.

Bolnavii de psoriazis sunt insa adesea evitati si exclusi social din aceasta cauza. Ei ajung adesea sa fie deprimati, izolati social, cu stima de sine scazuta.

Uleiul recomandat pentru tratarea psoriazisului

Vitamina D, arma impotriva psoriazisului

Potrivit oamenilor de stiinta, „vitamina D ar putea avea efecte imunomodulatoare importante in psoriazis”. Studiile au aratat ca bolnavii de psoriazis au un deficit de vitamina D – peste 80% in timpul iernii si 50% in timpul verii.

Vitamina D s-a dovedit a fi eficienta in combaterea psoriazisului pe mai multe niveluri. Se regleaza procesele de crestere a keratinocitelor si influenteaza, de asemenea, functia imuna a limfocitelor T si a altor celule din organism. Aceasta vitamina poate inhiba potentialul citotoxic al celulele T si reglementeaza cresterea celulelor pielii.

In afara de aceasta, derivatii vitaminei D sunt utilizati in mod obisnuit in tratamentele topice de psoriazis, si fototerapia este, de asemenea, un tratament recomandat.

Cresteti aportul de vitamina D, daca aveti psoriazis
Cei mai multi experti sunt de acord ca cel mai eficient tratament pentru psoriazis este expunerea directa la lumina soarelui, deoarece va optimiza nivelul de vitamina D. Printre cei care recomanda expunerea la soare se numara si dr. Michael Holick, un expert mondial in vitamina D. Experienta sa insumeaza peste 30 de ani de contributie la nivel international in domeniul cercetarii si tratamentul pe baza de vitamina D.

Expunerea la soare da rezultate foarte bune, deoarece razele UV sunt capabile sa omoare celulele T activate in piele.
Pentru a sintetiza o cantitate optima de vitamina D, un adult are nevoie de o expunere la soare a fetei, bratelor, toracelui de 10-15 minute/zi, cel putin 2 zile/saptamana.

Vindeca psoriazisul cu turmeric!

Analiza care iti arata nivelul de vitamina D
Exista mai multe tipuri de teste pentru determinarea vitaminei D, dar testul care consta in dozarea 25-hidroxi-vitamina D este cel mai elocvent si va indica daca aveti sau nu suficienta vitamina D.

Nivelul optim pentru oamenii sanatosi variaza intre 50-70 nanograme per mililitru (ng / ml), dar tratamentul bolilor cronice, inclusiv cancerul, bolile cardiace, si autoimune (de exemplu, psoriazis) si / sau al bolilor neurologice, necesita niveluri duble, sau in mod ideal intre 70-100 ng / ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`