Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun escalop de porc. Acesta are o savoare deosebită, necesită mai mult timp de gătire și aveem nevoie de câteva condimente aromate pentru a oferi acestui deliciu uun plus de savoare. Escalopul de porc este ideal la mesele de Crăciun în familie, dar poate fi gătit ori de câte ori vrem să îi răsfățăm pe cei dragi. Iată rețeta marilor bucătari pentru un preparat irezistibil.
Cel mai bun escalop de porc
Când vine vorba de mâncărurile din carne de porc, rețetele sunt diverse. Carnea de porc poate fi făcută la cuptor, la ceaun sau poate fi tocată și folosită ca ingredient principal în gătirea unor sarmale sau chiftele pufoase și gustoase.
Pentru cei pretențioși sau pentru cei care adoră mâncărurile rafinate și cu un aspect deosebit ideal este un escalop de porc. Acest deliciu culinar se face cu ingrediente alese cu grijă și avem nevoie de un strop de imaginație și de îndemânare, iar succesul culinar va fi garantat.
Escalopul de porc poate fi servit și la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. Putem face și un escalop de pui cu ciuperci, gustos și rafinat. De la mesele de sărbătoare în familie nu trebuie să lipsească o friptură fragedă de porc făcută la cuptor.
Escalopul de porc este alegerea perfectă pentru mesele festive. Acesta are o savoare aparte, un aspect deosebit și este incredibil de gustos. Deși rețeta poate părea complicată, dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, vom reuși cu succes să pregătim aceeastă mâncare savuroasă chiar la noi acasă.
Cum să pregătești la tine în bucătărie un adevărat deliciu culinar
Pentru escalopul de porc avem nevoie de 800 g de mușchi de porc feliat, 150 g de pesmet, 150 ml de lapte, 50 ml de ulei, 10 g de usturoi tocat, 5 g de boia dulce, 3 g de pătrunjel proaspăt tocat, 2 g de oregano, 2 g de cimbru, sare și piper după gust. Se taie felii mușchiul de porc apoi se frăgezește fiecare felie cu ciocanul pentru carne. Escalopul de porc se așază într-un bol și se toarnă laptele. Se lasă carnea la frăgezit în lapte timp de 15 minute.
După aceea se pregătește pesmetul prin care vom tăvăli feliile de carne. Într-o farfurie se amestecă pesmetul cu usturoiul, boiaua dulce, pătrunjelul tocat, oregano și cimbru. Când toate ingredientele se omogenizează se dă fiecare felie de carne de porc prin acest amestec.
Escalopul de porc se pune la gătit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc feliile de carne până devin aurii pe ambele părți apoi se scot din tigaie și se așază pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul. După aceea se mai potirvește gustul escalopului cu un pic de sare și piper. Escalopul poate fi făcut și la cuptor pentru a fi fraged și suculent.
Cu siguranță vom obține la final un preparat culinar savuros. Escalopul de porc poate fi servit cu o salată asortată sau cu o garnitură din cartofi. Acest deliciu merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion, alături de alte mâncăruri alese. Escalopul de porc sau cel de pui cu ciuperci sunt pe placul multora dintre noi.