Prima pagină » Culinar » Cel mai bun desert cu ciocolată și vanilie. Rețeta simplă, pas cu pas

Cel mai bun desert cu ciocolată și vanilie. Rețeta simplă, pas cu pas

26 ian. 2024, 12:12,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle care este cel mai bun desert cu ciocolată și vanilie. Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt diverse, rafinate și spectaculoase. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem face o prăjitură cu ciocolată, vanilie și blat pufos însiropat. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Cel mai bun desert cu ciocolată și vanilie

O prăjitură delicioasă care nu trebuie să lipsească de la mesele festive și nu numai este una cu ciocolată și vanilie. Aceasta poate fi făcută cu două tipuri de cremă sau umplută cu cremă de vanilie, iar ciocolata să fie păstrată pentru decor.

La fel de bine putem face o prăjitură cu blat de biscuiți, cu blat de pișcoturi sau cu blat pufos ce poate fi însiropat. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și cremoase putem face și o prăjitură Rafaello. Aceasta îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Pe lângă acest desert, putem pregăti și niște fursecuri fragede umplute cu cremă de ciocolată sau de vanilie. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta unui desert cremos și gustos

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu ciocolată și vanilie vom avea nevoie de 4 ouă, 120 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 g de făină, 2 linguri de cacao și 1 linguriță de praf de copt, ingrediente necesare pentru blatul de cacao. Pentru crema de vanilie vom folosi 700 ml de lapte, 1 cană de zahăr, 1 pliculeț de budincă de vanilie, 3 gălbenușuri, 250 g de unt. Pentru topping-ul de ciocolată vom avea nevoie de 120 g de ciocolată cu lapte și 120 ml de smântână. Blatul îl putem însiropa cu un sirop de cafea.

Mai întâi vom pregăti blatul pentru delicioasa prăjitură. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Gălbenușurile se mixează în alt vas cu restul de zahăr apoi se va încorpora crema obținută în cea de albușuri. Făina se amestecă cu cacao și praful de copt și se adaugă compoziția făcută anterior. Se toarnă amestecul pentru blatul de prăjitură într-o tavă de copt. Se coace blatul timp de 30 de minute, apoi se scoate și se lasă la răcit.

După aceea vom pregăti crema de vanilie. Se pun 500 ml de lapte la fiert împreună cu zahărul. Restul de lapte se mixează cu pliculețul de budincă și cu gălbenușurile. Când laptele începe să fiarbă se pune compoziția de budincă cu gălbenușuri. Se amestecă totul foarte bine și se lasă la fiert la foc mic până când se obține o cremă groaasă și fină. Când este gata se adaugă untul, se amestecă apoi se ia crema de pe foc. Ulterior, se pregătește siropul pentru blat. Într-o cratiță se prepară o cafea aromată, pe care o vom folosi la însiroparea blatului pufos.

Se taie blatul în trei pe lungime apoi se toarnă jumătate din cantitatea de cremă. Se uniformizează apoi se pune al doilea blat. Se pune restul de cremă și se mai pune ultimul blat. Peste ultimul blat se toarnă glazura de ciocolată. Aceasta se face cu doar câteva ingrediente. Smântâna se pune într-o cratiță la foc mic împreună cu ciocolata ruptă bucățele. Se amestecă foarte bine, iar când glazura este gata se ia de pe foc și se toarnă este prăjitură.

Desertul se pune la frigider pentru câteva ore apoi se scoate de la rece și se porționează pentru a fi servit. Prăjitura cu cremă de ciocolată și vanilie este pe placul multora dintre noi. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Acest desert nu trebuie să lipsească de la mesele festive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *