Prima pagină » Culinar » Cel mai bun cremșnit după rețeta marilor bucătari. Trucuri care te vor ajuta să obții un desert irezistibil

Cel mai bun cremșnit după rețeta marilor bucătari. Trucuri care te vor ajuta să obții un desert irezistibil

26 apr. 2023, 12:16,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun cremșnit după rețeta marilor bucătari. Acest desert pufos și savuros făcut cu multă cremă este pe placul tuturor. Deliciosul cremșnit este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri aromate și fine. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un desert irezistibil.

Cel mai bun cremșnit după rețeta marilor bucătari

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, rafinat și cu un aspect deosebit, ideal este un cremșnit după rețeta clasică. Această prăjitură cu cremă este preferata multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Cremșnitul poate fi pregătit în diferite moduri, după preferințe. Acest desert încântător se face rapid acasă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură delicioasă. Pe lângă acest deliciu nelipsit la ceas aniversar, putem face și o prăjitură turnată cu mere și iaurt. Aceasta are o savoare aparte, amintind de bucatele din vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate și spectaculoase ideală este prăjitura imperială. Gustoasa prăjitură se face cu două straturi de cremă și cu un blat pufos și însiropat, iar la decor putem folosi frișcă, sos de ciocolată sau fructe. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert inedit, putem pregăti o prăjitură grecească cu portocale. Aceasta este irezistibilă și îi va impresiona pe toți de la masă. Pe lista preferințelor când vine vorba de desert este un cremșnit făcut după rețeta clasică.

Cum să pregătești un desert irezistibil la tine în bucătărie

Pentru deliciosul cremșnit vom avea nevoie de 1 pachet de foi cremșnit, 250 ml de frișcă, iar pentru cremă vom folosi 500 ml de lapte, 4 ouă, 4 linguri de făină, 10 linguri de zahăr și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Pentru decor vom avea nevoie de 150 g de zahăr vanilat.

Prăjitura cremșnit este o rețetă de prăjitură cu foi foietaj și cremă de vanilie delicioasă. Mai întâi se pune făina într-un vas împreună cu 100 ml de lapte și se amestecă apoi cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat, iar compoziția se pune la fiert. Se lasă să se răcească crema apoi se mixeaxă crema din nou pentru a deveni fină.

Într-o tavă întinsă se așază prima foaie de cremșnit, se toarnă crema, apoi se uniformizează și se toarnă frișca bine bătută, se nivelează apoi se pune o altă foaie de cremșnit. Se acoperă tava cu delicioasa prăjitură cu o folie alimentară  și se dă la rece pentru câteva ore. După aceea se scoate prăjitura din frigider, se porționează, apoi se servește după ce a fost decorată cu niște zahăr vanilat și fulgi de ciocolată.

Cu siguranță vom obține la final o prăjitură gustoasă, cremoasă și aromată, pe placul tuturor celor de la masă. Savurosul cremșnit făcut după rețeta clasică este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate. Această prăjitură are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat și vom obține un desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *