Pentru masa de Paști gospodinele pot pregăti cel mai bun cozonac fără frământare. Dacă ținem cont de secretele din rețeta tradițională a bunicii, vom obține un cozonac delicios și pufos. Cozonacul făcut acasă este nelipsit de la mesele de sărbătoare, fiind preferatul tuturor. Aromele inedite ne amintesc de fiecare dată de vremea copilăriei. Iată rețeta veche a bunicii pentru un cozonac gustos și ușor de făcut.
Cozonac fără frământare, un deliciu nelipsit de la masa de Paști
Când vine vorba de gustosul cozonac făcut acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fie pregătesc mai întâi un aluat fraged, fie optează pentru un cozonac simplu și ușor de făcut, gustul este de fiecare dată apreciat de musafiri.
Tot mai multe doamne preferă să facă un cozonac pufos ca la bunica, ideal pentru masa de Paști, dar și câteva rulade aperitiv deosebite.
Gospodinele care doresc să readucă în farfurie gustul copilăriei, pot opta pentru o delicioasă rețetă de faguri sau pot pregăti o tartă cu mere caramelizate, gustoasă și sănătoasă. Mai mult, pot face rapid pentru cei mici de la masă și o budincă de orez cu mere ca pe vremea bunicii sau câteva clătite cu brânză la cuptor.
Când vine vorba de gustosul cozonac de la masa de Paști, rețetele sunt nenumărate. Fie că este făcut cu nucă și cacao sau cu stafide și rahat, deliciosul cozonac este pe placul tuturor. Secretele unui cozonac irezistibil vizează modul de pregătire al aluatului, temperatura de coacere și câteva trucuri folosite de bunica.
Cozonacul fără frământare este ideal pentru masa de sărbătoare deoarece este gustos și ușor de făcut.
Rețeta simplă a bunicii pentru un cozonac de casă gustos
Cozonacul fără frământare este ușor de făcut, necesită mai puțin timp, însă este pufos și extrem de gustos. Pentru a face acasă cel mai bun cozonac fără frământare avem nevoie de 1 kg de făină de calitate, 300 g de zahăr, 5 ouă, jumătate de pachet de unt, 200 ml de lapte, 5 linguri de cacao, 5 linguri de ulei de floarea soarelui, 400 g de nucă măcinată, coajă rasă de lămâie, coajă rasă de portocale, 1 esență de rom, 40 g de drojdie proaspătă și zahăr pudră.
Mai întât se pune făina într-un castron mare, iar în mijlocul ei se pune drojdia apoi se adaugă un pic de lapte călduț împreună cu 2 linguri de zahăr.
Se separă albușurile de gălbenușuri, iar când drojdia începe să facă bule, se pun gălbenușurile împreună cu zahărul. Se amestecă bine, apoi peste aluat se adaugă laptele cald, untul topit, uleiul și se amestecă bine până când se obține o compoziție omogenă și aluatul devine elastic. Aluatul se lasă la dospit timp de o oră într-un loc cald.
Între timp se pregătește umplutura pentru cozonacul fără frământare. Se bat albușurile împreună cu restul de zahăr, apoi se adaugă nuca măcinată și 5 linguri de cacao. Se amestecă bine până se omogenizează.
Când aluatul este gata și a crescut suficient, se ung mâinile cu ulei, apoi se împarte aluatul în 4 părți egale. Fiecare parte se întinde foarte bine apoi se adaugă umplutura. După aceea se rulează și se răsucește aluatul pentru a forma un cozonac delicios.
După ce sunt gata cozonacii, se ung tăvile de copt cu ulei, apoi se pun cozonacii. Se lasă la crescut o jumătate de oră, în tăvile de copt, apoi se ung cozonacii cu un ou bătut. Când cuptorul este încins, se pun cozonacii la rumenit. La final, se pune deasupra puțin zahăr pudră pentru un decor deosebit și un plus de savoare.
Cu siguranță cozonacii vor fi gustoși și pe placul tuturor celor de la masa de Paști. Această rețetă este simplă, însă rezultatul este unul spectaculos.
Tot mai multe gospodine pregătesc pentru masa de Paști un cozonac fără frământare după rețeta simplă a bunicii. Extrem de pufos și gustos, cozonacul fără frământare este ușor de făcut, iar aromele deosebite readuc la masă gustul copilăriei.