Prima pagină » Culinar » Cel mai bun blat de prăjitură. Secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect

Cel mai bun blat de prăjitură. Secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect

02 oct. 2023, 08:31,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun blat de prăjitură. Dacă vrem să facem un desert aromat, pufos și gustos, putem face pentru cei dragi un blat umed sau unul simplu, de cacao sau de vanilie. Iată câteva secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect.

Cel mai bun blat de prăjitură

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete aromate și delicioase. Pentru iubitorii de prăjituri pufoase, însiropate și cremoase putem face un blat de prăjitură umed sau simplu, dar extrem de pufos.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri tradiționale este cea făcută cu blat de nucă. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert pufos și aromat putem opta pentru un blat umed sau unul cu fructe uscate. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe, dar și după tipul de prăjitură pe care dorim să îl pregătim.

Blaturile pentru prăjitură se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Cum să obții o prăjitură gustoasă cu blat pufos și aromat

Un desert ideal pentru orice masă este prăjitura cu blat de cacao și cremă de vanilie. Pentru blat vom avea nevoie de 5 ouă, 150 g de zahăr, 125 g de făină, 50 g de cacao, 2 linguri de ulei și un vârf de cuțit de sare.

Pentru crema de vanilie vom folosi 1 litru de lapte, 6 gălbenușuri, 200 g de zahăr, 175 g de făină, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 125 g de unt și un vârf de cuțit de sare, iar pentru însiropat blatul vom avea nevoie de 200 ml de ness preparat, 400 ml de frișcă bătută și 50 g de ciocolată. Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat foarte bine spumă cu un praf de sare. După aceea se toarnă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Se mixează și gălbenușurile cu uleiul apoi se încorporează făina împreună cu cacao. Cele două compoziții de albușuri și gălbenușuri se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 35 de minute. Se poate verifica dacă blatul este gata aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul la răcit. După aceea vom pregăti crema de vanilie. Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă făina apoi se toarnă laptele și se mixează foarte bine.

Amestecul obținut se pune la fiert pentru a obține o cremă fină. Crema pentru prăjitură se fierbe pe baie de aburi și se lasă până când crema capătă o textură ca de smântână. Când crema este aproape gata se pune untul și se lasă crema la răcit. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se însiropează blatul cu ness apoi se întinde peste blat un strat generos de cremă de vanilie. Peste crema de vanilie se pune frișca apoi se uniformizează. Tava cu delicioasa prăjitură se pune la frigider pentru câteva ore pentru a se întări crema.

După acest timp, se scoate prăjitura de la rece, se porționează și se servește la orice ocazie. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit, trebuie să facem mai întâi un blat pufos și însiropat. Rețetele de blat de prăjituri sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024