Prima pagină » Culinar » Cel mai bun blat de prăjitură. Secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect

Cel mai bun blat de prăjitură. Secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect

02 oct. 2023, 08:31,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun blat de prăjitură. Dacă vrem să facem un desert aromat, pufos și gustos, putem face pentru cei dragi un blat umed sau unul simplu, de cacao sau de vanilie. Iată câteva secrete culinare care te vor ajuta să obții un desert perfect.

Cel mai bun blat de prăjitură

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete aromate și delicioase. Pentru iubitorii de prăjituri pufoase, însiropate și cremoase putem face un blat de prăjitură umed sau simplu, dar extrem de pufos.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri tradiționale este cea făcută cu blat de nucă. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert pufos și aromat putem opta pentru un blat umed sau unul cu fructe uscate. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe, dar și după tipul de prăjitură pe care dorim să îl pregătim.

Blaturile pentru prăjitură se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Cum să obții o prăjitură gustoasă cu blat pufos și aromat

Un desert ideal pentru orice masă este prăjitura cu blat de cacao și cremă de vanilie. Pentru blat vom avea nevoie de 5 ouă, 150 g de zahăr, 125 g de făină, 50 g de cacao, 2 linguri de ulei și un vârf de cuțit de sare.

Pentru crema de vanilie vom folosi 1 litru de lapte, 6 gălbenușuri, 200 g de zahăr, 175 g de făină, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 125 g de unt și un vârf de cuțit de sare, iar pentru însiropat blatul vom avea nevoie de 200 ml de ness preparat, 400 ml de frișcă bătută și 50 g de ciocolată. Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat foarte bine spumă cu un praf de sare. După aceea se toarnă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Se mixează și gălbenușurile cu uleiul apoi se încorporează făina împreună cu cacao. Cele două compoziții de albușuri și gălbenușuri se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 35 de minute. Se poate verifica dacă blatul este gata aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul la răcit. După aceea vom pregăti crema de vanilie. Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă făina apoi se toarnă laptele și se mixează foarte bine.

Amestecul obținut se pune la fiert pentru a obține o cremă fină. Crema pentru prăjitură se fierbe pe baie de aburi și se lasă până când crema capătă o textură ca de smântână. Când crema este aproape gata se pune untul și se lasă crema la răcit. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se însiropează blatul cu ness apoi se întinde peste blat un strat generos de cremă de vanilie. Peste crema de vanilie se pune frișca apoi se uniformizează. Tava cu delicioasa prăjitură se pune la frigider pentru câteva ore pentru a se întări crema.

După acest timp, se scoate prăjitura de la rece, se porționează și se servește la orice ocazie. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit, trebuie să facem mai întâi un blat pufos și însiropat. Rețetele de blat de prăjituri sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Ordinul dat de Putin ucrainenilor din teritoriile ocupate. Decizia dificilă pe care trebuie să o ia oamenii
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Cătălin Botezatu, nevoit să repete analizele din cauza cancerului. Designerul merge în Turcia special pentru asta
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
8 zile libere pentru români, în această primăvară. Calendarul minivacanţelor 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Becali, război cu Realitatea TV. Cere despăgubiri uriașe
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Dan Șucu și-a făcut bagajele și a plecat de acasă! În cel mai abrupt mod a provocat divorțul de jumătatea vieții
Playtech.ro
Prima apariție a lui Mihai Bendeac la Antena 1, după ce actorul a revenit la trustul Intact. În ce emisiune îl vor putea urmări românii
Dailybusiness.ro
Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Cererea se depune din 30 mai, iar banii vor ajunge direct în cont!
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI! Corina Caciuc și Reghe, în culmea fericirii. Anamaria Prodan va fi furioasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Este ştirea momentului în ROMÂNIA. Verdictul final, în mai puţin de o oră
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 martie 2025
22 martie 2025