Multe persoane vor să afle care este cel mai bun baiț pentru carne de vânat. Carnea de vânat este gustoasă, dar are o textură specifică, tare, iar de aceea este important să știm cum să frăgezim carnea pentru a obține preparate savuroase. Un baiț aromat va oferi vânatului mai multă savoare și îi va cuceri pe toți cei de la masă. Iată câteva trucuri culinare ale marilor bucătari.
Cel mai bun baiț pentru carne de vânat
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă de vânat, trebuie să știm cum să pregătim corect carnea. Pentru o friptură fragedă, aromată și gustoasă trebuie să facem mai întâi un baiț în care vom lăsa carnea pentru câteva ore.
Astfel, vânatul va avea o savoare deosebită, o textură aparte și cu siguranță va fi pe placul celor de la masă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.
Baițul se face dintr-un amestec de condimente și ierburi la care adăugăm alte ingrediente aromate. Friptura de vânat pregătită cu un baiț savuros merge servită cu o salată, cu un sos dulce-acrișor și cu multe alte garnituri gustoase. Pe lista sosurilor perfecte pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale. La fel de bine, putem face și un baiț deosebit dacă vrem să facem o friptură de miel. Vom avea nevoie de vin alb sec, ulei de măsline, usturoi, ceapă, mentă, cimbru, busuioc, foi de dafin, piper, boia dulce și sare.
Cum să obții baițul perfect pentru carne
Pentru carnea de vânat, marii bucătari pregătesc un baiț cald sau un baiț rece. Pentru baițul cald vom avea nevoie de 1 litru de vin alb sau roșu, 1 pahar de oțet, 1 litru de apă, 1 ceapă rasă, 1 morcov ras, 1 țelină rasă, 2 căpățâni de usturoi tocat, foi de dafin, 3 crenguțe de cimbru, boabe de ienibahar și boabe de piper.
Se pun toate ingredientele într-o cratiță la foc mic, iar când toate ingredientele s-au omogenizat se lasă baițul la răcit și se toarnă baițul peste carnea de vânat. Se lasă carnea la baiț timp de câteva ore.
La fel de bine, putem face un baiț rece. Vom avea nevoie de 1 litru de vin, 1 pahar de oțet, 1 pahar de ulei, 1 ceapă rasă, piper, ienibahar, cimbru, 2 căpățâni de usturoi tocat. Se amestecă toate ingredientele într-o cratiță și se toarnă baițul peste carnea de vânat. Se lasă carnea de vânat la marinat timp de 1 zi apoi se pregătește după rețeta dorită.
Pentru a oferii cărnii de vânat o frăgezime aparte și o aromă deosebită, trebuie să pregătim un baiț savuros. Acesta se face cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație și îndemânare. Carnea de vânat este delicioasă și se prepară după rețete inedite și spectaculoase. Rețetele de baiț și de garnituri pentru carnea de vânat sunt delicioase, simple și la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul va fi garantat.