Prima pagină » Culinar » Cel mai bun aluat pentru tartă. Trucuri din rețeta gospodinelor pentru un aluat fraged și aromat

Cel mai bun aluat pentru tartă. Trucuri din rețeta gospodinelor pentru un aluat fraged și aromat

25 sept. 2023, 11:22,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru tartă. Rețetele de tartă sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă vrem să pregătim acasă acest desert, avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație și succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri din rețeta gospodinelor pentru un aluat fraged și aromat.

Cel mai bun aluat pentru tartă

Când vine vorba de delicioasa tartă cu fructe sau cu diferite creme aromate, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pentru a obține la final o tartă pufoasă, gustoasă și fragedă, trebuie să facem mai întâi un aluat pentru tartă. Pentru acesta vom, avea nevoie de 400 g de făină, 2 lingurițe de zahăr, 1 linguriță de sare, 200 g de unt și 120 ml de apă rece.

Într-un vas mare se amestecă făina cu zahărul și sarea apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se toarnă treptat câte un pic de apă rece și se amestecă foarte bine aluatul. Aluatul obținut se împarte în două apoi se formează două discuri și se acoperă cu folie alimentară apoi se lasă la frigider.

Cele două cercuri de aluat se întind apoi se pun la copt în două tăvi rotunde. Se toarnă și umplutura de tartă făcută după preferințe.

Pe lângă acet deliciu, putem face pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Tarta cu aluat fraged umplută cu fructe sau cu ciocolată este alegerea perfectă pentru mesele festive și nu numai.

Rețeta cu care vei pregăti o tartă aromată și fragedă

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert irezistibil putem face o tartă cu mere și scorțișoară. Pentru aceasta vom avea nevoie de un aluat fraged și de o umplutură gustoasă. Pentru umplutură vom folosi 12 mere, 200 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 lingurițe de scorțișoară, 100 g de stafide și coajă rasă de la o lămâie.

Se spală merele, se taie în felii potrivite și se pun într-un bol împreună cu zahărul, esența de vanilie, scorțișoara, stafidele hidratate și coaja rasă de lămâie. În tava cu aluatul pregătit după rețeta de mai sus, se toarnă compoziția cu mere  și se uniformizează. Tarta se pune la cuptor timp de 40 de minute, iar când este gata se scoate și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit. Tarta cu mere și scorțișoară se feliază pentru a fi servită.

Dacă vrem să facem o tartă gustoasă și cu o textură fină, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii.

Tarta cu mere și scorțișoară este ideală de servit la mesele festive alături de alte delicii culinare. Rețetele de tartă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Umplutura poate fi făcută cu fructe sau cu creme savuroase de ciocolată sau vanilie. Cu câteva arome deosebite și un strop de imaginație, rezultatul va fi un desert încântător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *