Dacă vrem să pregătim cel mai bun aluat pentru plăcinte, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Tot mai multe gospodine se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de gătit și de savuroasele plăcinte de casă tradiționale. Iată rețeta veche a bunicii pentru un aluat pufos făcut acasă.
Cel mai bun aluat pentru plăcinte delicioase și pufoase
Dacă vrem să ne bucurăm de un desert gustos ca pe vremea bunicii, trebuie să știm cum să pregătim acasă cel mai bun aluat pentru plăcinte. Delicioasele plăcinte de casă sunt pe placul tuturor, fie că sunt umplute cu brânză și stafide, cu ciocolată sau cu dulceață de fructe.
Pe lângă ingredientele alese cu grijă și de câteva trucuri simple, la fel de important este și aluatul fraged de plăcintă. Un aluat făcut după rețeța tradițională ne va ajuta să obținem plăcinte delicioase de casă sau niște rulade aperitiv deosebite. Mai mult, dacă vrem să pregătim gogoși pufoase rapide, atunci trebuie să folosim un aluat fraged.
Dacă vrem să gătim clătite cu brânză la cuptor, vom avea nevoie de cel mai bun aluat. Plăcintele sunt nelipsite de la masa de Paști, așa că pe lângă savurosul drob de miel sau delicioșii biscuiți de casă pentru copii, plăcintele tradiționale sunt pe placul tuturor.
De aceea, este important să pregătim acasă cel mai bun aluat pentru plăcinte.
Rețeta traditională a bunicii pentru un aluat pufos
Pentru a pregăti acasă cel mai bun aluat pentru plăcinte, avem nevoie de câteva ingrediente din rețeta veche a bunicii.
Ingrediente
500 g făină
350 ml apă călduță
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
25 g de drojdie poaspătă sau 10 g de drojdie uscată
50 ml de ulei sau 50 g de untură
Mod de preparare aluat pentru plăcinte
Se amestecă făina împreună cu zahărul și drojdia uscată. În cazul în care folosim drojdie prospătă, aceasta se amestecă cu puțină apă caldă și o linguriță de făină. După aceea se lasă la dospit timp de 5-10 minute, apoi se răstoarnă peste făină.
Se adaugă sarea și apa călduță, apoi se amestecă. Pentru a obține un aluat fraged și gustos este bine să folosim untură la frământat. La final, plăcinta va avea un gust deosebit, amintindu-ne de copilărie și de savuroasele plăcinte tradiționale ale bunicii.
Se frământă aluatul cu untură sau cu un pic de ulei până devine elastic. După ce am obținut o compoziție omogenă și elastică, se pune aluatul la dospit timp de o oră într-un castron de dimensiuni mari. Acesta se lasă într-un loc călduros pentru ca aluatul să crească mai repede și să fie pufos.
După ce a dospit, se rupe în bucăți aluatul crescut și se întinde pe masă cu ajutorul sucitorului de lemn. Dacă aluatul se lipește, se pune puțină făină dedesubt.
Vom pregăti atâtea foi de aluat câte plăcinte vrem să facem. Fie că le facem la cuptor sau în tigaie, plăcintele cu acest aluat vor fi cu siguranță delicioase și apreciate de toți cei de la masă.
Pentru a pregăti acasă cel mai bun aluat pentru plăcinte avem nevoie de câteva ingrediente simple. Aluatul de plăcinte este ușor de făcut dacă ținem cont de rețeta veche a bunicii și de câteva trucuri care ne vor ajuta să gătim acasă plăcinte pufoase și delicioase.