Prima pagină » Culinar » Cel mai bun aluat pentru colțunași. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Cel mai bun aluat pentru colțunași. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit

29 dec. 2022, 12:15,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru colțunași. Savuroșii colțunași cu brânză sunt pe placul multora dintre noi și pot fi pregătiți la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Cel mai bun aluat pentru colțunași

Când vine vorba de savuroșii colțunași gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Colțunașii pot fi făcuți cu brânză, cu ciuperci sau cu carne, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Acest preparat tradițional este nelipsit de la mesele festive alături de alte bucate alese.

Colțunașii cu brânză sunt preferații multora dintre noi. Aceștia se fac ușor, sunt gustoși, aromați și vor readuce la masă savoarea bucatelor din vremea copilăriei. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged pentru colțunași. Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și niște plăcinte pufoase și delicioase cu un aluat cu untură.

Un alt desert savers ideal pentru cei de la masă este prăjitura cu gem și aluat răzuit. Aceasta este irezistibilă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din reeta de odinioară, la final vom obține o prăjitură irezistibilă.

Cum să pregătești acasă niște colțunași gustoși și pufoși

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște colțunași cu brânză delicioși vom avea nevoie de 2 ouă, 150 g de făină, 50 g de griș și 30 g de unt, ingrediente pe care le vom folosi la prepararea aluatului. Pentru umplutură vom avea nevoie de 250 g de brânză dulce de vaci, un ou, 50 g de unt, 100 g de zahăr, 25 g de făină și zahăr vanilat.

Mai întâi se mixează ouăle împreună cu untul topit până când obținem o compoziție cremoasă și spumoasă. După aceea se pune grișul și făina și se amestecă din nou până când se formează un aluat elastic și care nu se mai lipește de mâini. Se frământă foarte bine apoi se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute.

Ulterior vom pregăti umplutura pentru savuroșii colțunași cu brânză. Brânza dulce se zdrobește cu o furculiță, apoi se amestecă cu un ou, cu zahărul și cu untul topit. La final se adaugă făina și zahărul vanilat, apoi se amestecă din nou până când toate ingredientele se întrepătrund și obținem o umplutură omogenă și aromată.

Se împarte aluatul în bucăți potrivite și se întinde foarte bine. Se taie aluatul în pătrate și se pune în mijlocul fiecărui pătrat de aluat câte o lingură de umplutură. Se îndoaie aluatul pe diagonală și se lipește foarte bine pe margini cu degetele pentru a obține un colțunaș. Când colțunașii sunt gata se pun într-o oală cu apă clocotită și se fierb amestecând ușor să nu se lipească. Colțunașii se fierb 25 de minute apoi se lasă în apa clocotită încă 20 de minute pentru a fi pufoși. La final se strecoară colțunașii și se servesc calzi. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Colțunașii cu brânză sunt aromați, gustoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte preparate savuroase.

Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
a1.ro
Ce va face Ana Maria Gavrilă după victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale. Decizia categorică anunțată în online
Playtech.ro
De când revin temperaturile de vară în România după valul de frig. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza
observatornews.ro
Ce sunt ETF-urile şi care sunt avantajele investiţiilor în ele. Se pot depune şi sume mici, 50 de lei pe lună
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Rețeta perfectă de sezon. Guacamole pentru toată familia
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
RomaniaTV
CUTREMUR la CCR! Se cere ANULAREA alegerilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`