Prima pagină » Local » Cei trei răniți din accidentul petrecut în Păcureț au fost transportați la spital! Șoferul taxiului are traumatisme multiple

Cei trei răniți din accidentul petrecut în Păcureț au fost transportați la spital! Șoferul taxiului are traumatisme multiple

07 oct. 2022, 13:11,
Codruța Șoroagă, în Local

În urma accidentului de vineri, 7 octombrie 2022, din Păcureț, au fost rănite 3 persoane, șoferul taxiului și cei doi pasageri de pe bancheta din spate. Cel mai grav rănit este șoferul autoturismului, însă și pasagerii au Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon”, pentru mai multe investigații.

Accidentul rutier s-a produs puțin după ora 9.00, în Păcureț, Iași, în evenimentul rutier fiind implicați un taxi și un buldoexcavator. Utiliajul a ieşit din curtea companiei TotalGaz Industry, patronata de afaceristul Ioan Pârău. În urma impactului au fost rănite trei persoane.

Șoferul taxiului implicat în accidentul din Păcureț are traumatisme multiple

Șoferul taxiului are traumatism cranio-cerebral, traumatism la nivelul coloanei cerebrale și contuzie toraco-abdominală. În prezent este investigat de către medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon» Iași.

„Intervenție a echipajelor de terapie intensivă, prim ajutor și descarcerare SMURD Iași la accidentul rutier în care au fost implicate 3 persoane din aceeași mașină. Șoferul, persoana cu leziunile cele mai severe, traumatism cranio-cerebral și la nivelul coloanei, de asemenea, are contuzie toraco-abdominală. Era conștient la momentul preluării, a fost descarcerat, apoi preluat de terapie mobilă SMURD și adus în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon», unde este stabil, dar se fac investigații, pentru stabilirea unei leziuni care să necesite internarea. Apoi, va avea nevoie și de consult neurochirurgical. Sperăm ca evoluția lui să fie una favorabilă”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Pasagerii din taxi au fost și ei transportați la spital

Bărbatul care era pasager în taxi a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, deoarece are traumatism cranio-cerebral. Femeia are contuzii la nivelul membrelor, la nivelul feței și a pavilionului auricular.

„Cele două persoane, pasageri în taxi, soț și soție, au fost preluate și ele. Domnul are traumatism cranio-cerebral și a fost trimis la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie, iar doamna, cu mai multe contuzii la nivelul membrelor și, de asemenea, la nivelul feței și pavilionului auricular este în urgențe, este evaluată acum de către echipa din urgență împreună cu chirurgia maxilo-facială, cu ORL-ul. Dacă nu se vor identifica leziuni în sfera maxilo-facială, pentru că are contuzii și la nivelul urechii și la nivelul mandibulei și la nivelul gâtului, va avea și ea nevoie de un consult neurochirurgical și cel mai probabil va merge la domiciliu cu recomandări de supraveghere și revenire la control”, a precizat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu.

Accidentul rutier s-a produs puțin după ora 9.00, în Păcureț, Iași, în evenimentul rutier fiind implicați un taxi și un buldoexcavator. În urma impactului au fost rănite trei persoane.

„Accident rutier în municipiul Iași, pe strada Păcureț. În evenimentul rutier este implicat un buldoexcavator și un autoturism echipat taxi. Din primele informații, în urma impactului a rezultat rănirea a trei persoane. La fața locului intervine o autospecială de stingere, un modul de descarcerare, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și un Echipaj de Prim Ajutor. Situația este în dinamică”, au transmis autoritățile.

Medicii speră ca evoluția șoferului taxiului implicat în accidentul din Păcureț să fie favorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *