Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Îngrijirea dinților: cei mai răi 6 dușmani ai dinților albi
Îngrijirea dinților: cei mai răi 6 dușmani ai dinților albi

Îngrijirea dinților: cei mai răi 6 dușmani ai dinților albi

26 oct. 2020, 08:09,
în Sanatate

Spălarea dinților în fiecare seară cu o periuță de dinți electrică și renunțarea la fumat este minunată pentru un zâmbet alb 100%. Dar ferește-te de dușmanii ascunși! Vin, dulciuri, ceai negru, sosuri, cola! Iata care sunt cei mai răi 6 dușmani ai dinților albi!

Dinți albi: feriți-vă de vin și de dulciuri

Cei care vor să aibă dinți albi și strălucitori au tot interesul să renunțe la vin. Acid și plin de taninuri, vinul este cunoscut pentru colorarea dinților. Probabil că ați observat acest lucru după ce ați băut vin roșu. Dar atenție, vinul alb este și el rău pentru dinții tăi! Un studiu efectuat la Universitatea din New York a constatat că vinul alb nu pătează dinții în mod direct, ci promovează fixarea culorii dacă consumați apoi alte băuturi. De exemplu, dacă bei un pahar de vin alb și apoi o ceașcă de cafea, dinții tăi vor fi de două ori mai mult patați de culoarea cafelei.

Unele bomboane moi, de supt, sau chiar unele gume de mestecat, pe lângă cariile pe care le pot provoca, se spune că au o tendință de a colora dinții. Este foarte ușor să aflați dacă dulciurile preferate vă afectează albul dinților. Dacă limba îți este patata, există șanse mari ca dinții să sufere aceeași soartă.

Dinți albi: renunțați la sosuri si băuturi acidulate

Coca Cola sau băuturile sale asociate sunt foarte acide și foarte bogate în cromogeni. Prin urmare, consumul regulat de cola vă poate păta dinții. În plus, aciditatea acestor băuturi este de așa natură încât poate favoriza și colorarea smalțului prin alte alimente. Pentru a evita acest fenomen de slăbire a smalțului, clătiți-vă gura cu apă după ce beți acid.

Sosurile trebuie evitate atunci când încercăm să slăbim și când urmăm o dietă. Dar nu am știut niciodată că sunt atât de răi pentru smalțul dinților. Astfel, sosurile de roșii, sosul de soia sau chiar sosul curry vă pot estompa albul dinților. Dacă nu poți face fără ele, singura soluție este să te speli pe dinți imediat după masă!

Dinți albi: nu prea multe fructe roșii sau ceai

Zmeură, căpșuni, afine, coacăze… dinții noștri le apreciază doar moderat. Aceste fructe roșii delicioase au tendința de a pata smalțul dinților. Idem pentru strugurii roșii și negri. De asemenea, feriți-vă de produse de patiserie, compoturi și chiar sucuri din fructe roșii. Prin urmare, pentru plăcinte, preferati fructele cu o culoare neutră, cum ar fi prunele.

Ceaiul obișnuit pe care obișnuiți să il beți la micul dejun conține o mulțime de tanini, chiar mai multe decât cafeaua. Prin urmare, este foarte important să vă clătiți gura sau, mai bine, să vă spălați dinții după ce beți o ceașcă de ceai, pentru a preveni pătrunderea petelor negre între dinți. Cel mai rau dintre ceaiuri rămâne în mod evident ceaiul negru. Așadar, preferați ceaiul verde sau cel alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *